Petak, 31 ožujka, 2023

Split Gourmet Expo postaje međunarodni festival

Split Gourmet Expo

Split u prosincu postaje središte gastronomije kroz natjecanja stotina kuhara, pizzaiola, konobara, barista, koktel majstora i timova restorana…prijavite se!

Festival traje od 1.-5. prosinca, hotel Cornaro (Sinjska 6) & Riva (Obala Hrvatskog narodnog preporoda), Split

U protekla tri izdanja Split Gourmet Expo bila je gastro izložba splitskih restorana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). Od ove godine postaje četverodnevni međunarodni festival na kojem će se objediniti natjecateljske kategorije dva velika međunarodna natjecanja – Bisera mora i Grand Gourmeta. Time će Split postati nezaobilazna gastronomska destinacija regije i ovog dijela Mediterana. Po prvi put u Splitu imat ćemo priliku pratiti uživo/putem live streama međunarodna natjecanja vrhunskih kuhara, pizzaiola, konobara, barista i slastičara te mladih timova iz 10-ak zemalja. Tradiiciju je ŠKMER gradio od 2006. godine te Biser mora prometnuo u najveći i najrelevantniji festival gastronomije u ovom dijelu Europe.

Veliko finale 5.prosinca

Osim natjecanja, Split Gourmet Expo donosi prezentacije, master classove i radionice. Bit će tu prezentacija proizvoda i kuharski showovi, kao i natjecanje u disciplini „flaire“ – pravljenju koktela žonglirajući s barmenskim priborom i bocama. Veliko finale zakazano je za 5. prosinca na splitskoj Rivi. Tada će se posjetiteljima predstaviti restorani sa svojim najboljim gourmet ponudama i autorskim jelima uz u atraktivan prateći program.

Split Gourmet Expo ovim izdanjem postaje četverodnevni festival struke i Splita kao cjelogodišnje Gourmet destinacije. Prilika da svi profesionalci, predstavnici ugostiteljskih objekata i zainteresirani građani dožive bogatstvo programa Bisera mora i Grand Gourmeta. Isto tako da uživo i preko live streama prate natjecanja, te sudjeluju u vrhunskim edukacijama koje su besplatne. Kako bi se ispoštovale propisane mjere, broj mjesta je ograničen” – istaknula je Alma Harašić Bremec, organizatorica festivala i voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije.

Split – mjesto razmjene kulinarskih iskustava

Osim dolaska natjecatelja i međunarodnih sudaca, na festivalu prijavljen je rekordan broj natjecatelja u timskim kategorijama. Prijave još traju te se uz pravila natjecanja i program nalaze na web stranicama ŠKMER-a.

“Bogatstvo sudionika, razmjena znanja, vještina i predstavljanje novih tehnologija, tehnika i trendova iz područja kuharstva, slastičarstva, umjetnosti posluživanja. (The Art of Plating), kokteli, kava i vina također su dio ponude ovog međunarodnog festivala. Želimo natjecateljima omogućiti da pokažu što znaju i mogu. Pri tom neka razmijene iskustva s kolegama, sudjeluju u atraktivnim programa Bisera mora Grand Gourmeta u hotelu Cornaru.  Bit će tu i druge atraktivne lokacije kao dio priče kojom se Split dokazuje kao cjelogodišnja gourmet destinacija“.

Pogledaj PROGRAM

Prijava se za natjecanje – ON-LINE PRIJAVA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno