Subota, 1 travnja, 2023

Španjolski Vueling i Croatia Airlines od ovog mjeseca kreću s redovnom sezonskom linijom Zagreb – Barcelona

Španjolski Vueling od ove subote ponovno uvodi svoju redovnu sezonsku liniju između Barcelone i Zagreba. Linija se vraća nakon zimske pauze, posljednji let Vueling je na ovoj liniji obavio 16. listopada prošle godine.

Vueling će u travnju postepeno povećavati broj tjednih operacija te od svibnja prometovati tri puta tjedno između Zagreba i Barcelone, svakog utorka, četvrtka i subote. Tako bi trebalo biti sve do 10. rujna, kada će se broj tjednih rotacija smanjiti na dvije, sve do kraja ljetnog reda letenja, 29. listopada.

Vueling u razdoblju od travnja do listopada planira 90 povratnih letova na ovoj liniji, nudeći tako točno 32.400 sjedala u sezoni na svojim zrakoplovima tipa A320, piše Croatian Aviation.

Od četvrtka, 28. travnja, istu liniju nakon dvije ljetne sezone obnavlja i hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines. Letovi su također planirani sve do kraja sezone, konca listopada.

Croatia Airlines na ovoj će liniji koristiti zrakoplove tipa A319 kapaciteta 144 sjedala, a najavljena su također tri leta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Na 79 povratnih letova planiranih u ovoj ljetnoj sezoni hrvatski avioprijevoznik nudi ukupno 22.752 sjedala između Barcelone i Zagreba.

Ukupno će dakle, između dva spomenuta grada, zrakoplovi Vuelinga i Croatia Airlinesa prometovati šest puta tjedno te u razdoblju od travnja do listopada ove godine ponuditi 55.152 sjedala.

Dubrovnik je od 24. ožujka povezan s Barcelonom redovnom linijom Vuelinga koja će od svibnja prometovati svakodnevno, a od 01. travnja ovaj će avioprijevoznik obnoviti promet i prema Splitu. Između Barcelone i Splita najavljeno je 6 letova tjedno do sredine lipnja, a zatim će ista biti u prometu svakodnevno. Ostale hrvatske zračne luke (Osijek, Pula, Rijeka, Zadar i Brač) nemaju najavljenih redovnih letova prema glavnom gradu Katalonije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno