Utorak, 26 rujna, 2023

Španjolska pooštrila uvjete za ulazak u zemlju i uvela identifikacijski QR kod

Putnici koji dolaze iz rizičnih zemalja dobit će QR kod u španjolskom putničkom zdravstvenom sustavu.

Putnici koji dolaze iz rizičnog područja i kreću prema morskoj luci ili zračnoj luci u Španjolskoj moraju od 23. studenoga predočiti negativni PCR test. Kao što je najavio španjolski turistički ured, brzi testovi bit će prihvaćeni samo ako ih prizna EU. Test ne može biti stariji od 72 sata.

Putnici koji dolaze iz rizičnih zemalja dobit će QR kod u španjolskom putničkom zdravstvenom sustavu kada ispune obrazac zdravstvene kontrole nakon što pokažu negativni PCR 72 sata prije dolaska.

Zrakoplovne tvrtke i brodarske tvrtke provjeravaju QR kôd prije ukrcaja. Obrazac u papirnatom obliku prihvaća se samo u iznimnim slučajevima.
Turisti moraju sa sobom nositi rezultat testa tijekom cijelog putovanja. Dokument mora biti na španjolskom ili engleskom jeziku i sadržavati : ime i prezime putnika, broj putovnice ili osobne iskaznice, datum testa, identifikaciju i kontaktne podatke centra za analizu, korištenu tehniku i negativan rezultat testa.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno