Srijeda, 7 prosinca, 2022

Španjolska i Portugal su u ozbiljnim problemima. To je veliko upozorenje Hrvatskoj

TURISTIČKA sezona koja je ključna za hrvatsko gospodarstvo dobro je startala, no postoji velika bojazan turističkog sektora da bi se situacija mogla preokrenuti na najgore ako naraste broj zaraženih.

U Portugalu, koji kao i mi ovisi o turizmu, trenutna situacija je zabrinjavajuća. Prije par dana ondje je zabilježeno oko 2400 slučajeva, tjedan prije njih 1500, a dva tjedna ranije oko 900, s time da je incidencija najveća u Lisabonu i na jugu zemlje, prenosi Index.hr.

Zato je u Lisabonu i 45 drugih općina uvedena zabrana kretanja od 23 sata navečer do 5 sati ujutro, dok je samo do 15 sati moguć ulazak na ta područja i izlazak iz njih. Restorani i kafići otvoreni su do 22:30 radnim danom i tek do 15:30 vikendom. Mjere su uvedene zbog rapidnog širenja virusa, a djelatnici turističkog sektora u Hrvatskoj u strahu su da se takvo nešto ne dogodi i u nas, s obzirom na to da imamo čak i manju procijepljenost od Portugala u kojem je potpuno procijepljeno (s dvije doze) 39.2 posto odraslog stanovništva, a u Hrvatskoj 29.6 posto, kako pokazuju podaci statističke stranice Our world in data.

Slično je i u Španjolskoj koja je, poput Portugala, na najnovijoj epidemiološkoj karti ECDC-a označena crvenim tonovima.

Udruženje ugostitelja Split uz podršku Hrvatske udruge obiteljskog smještaja, a u suradnji s NZJZ-om Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak, 12.7.2021 od 13:00 do 15:00 u velikoj dvorani na Gripama organizira cijepljenje za ugostitelje i male iznajmljivače.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno