Petak, 22 rujna, 2023

Španjolska drugu godinu zaredom sudjeluje na Međunarodnom festivalu Taste the Mediterranean u Splitu

U četvrtak 7. listopada španjolski institut ICEX/Foods and Wines te Ured za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Španjolske u Zagrebu organiziraju “Španjolski dan” na kojem će se održati degustacije španjolskih prehrambenih proizvoda, vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja te gala večeru koju će pripremati španjolska chefica María Jiménez Latorre .

Španjolska se može definirati kao nacija u kojoj su gastronomija i mediteranska prehrana bitni za način života. Jedna je od najvećih svjetskih proizvođača i izvoznika vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i hrane, a jedina tajna leži u visokoj kvaliteti proizvoda.

Najveći je svjetski proizvodjač ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je bitan sastojak mediteranske kuhinje, a time i tradicionalne španjolske gastronomije. U sklopu festivala Taste the Mediterranean, tijekom Španjolskog dana, Mr.sc. Mirella Žanetić, stručnjakinja iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, održat će prezentaciju i degustaciju španjolskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, koja će se održati u Boutique hotelu Briig (Split).

Španjolska kuhinja poznata je po mnogobrojnim tapasima, ekstra djevičanskim maslinovim uljima, suhomesnatim proizvodima i sirevima koji su savršena nadopuna vinskoj kulturi zemlje. To je zemlja s najvećom površinu vinograda na svijetu i 69 vinskih regija. Na vinskoj radionici, koja će se održati tijekom Španjolskog dana, a koju će voditi sommelieri Siniša Koceić i Alan Gulan iz splitskog butika Winebox /Vinolike moći će se kušati vina iz nekih od tih regija.

I na kraju dana, chefica María Jiménez Latorre iz kulinarske škole Alambique u Madridu, zajedno s kuharom iz splitskog hotela Park, pripremit će svečanu večeru gdje će upariti španjolske prehrambene proizvode i španjolska vina.

Festivali poput „Taste the Mediterranean” pomažu u promicanju španjolske gastronomije i omogućuju razmjenu iskustava s drugim mediteranskim zemljama poput Hrvatske koja dijeli mnoge gastronomske vrijednosti.

Hvala Taste the Mediterranean što nas je pozvao da se pridružimo ovom događaju. Za dodatne informacije o vinu, gastronomiji i maslinovom ulju iz Španjolske, uvijek vam je na raspolaganju sljedeća web stranica: www.foodswinesfromspain.com.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno