Nedjelja, 24 rujna, 2023

Šolta postaje destinacija luksuznog turizma

200 radnih mjesta, 82 luksuzna suitea, 21 hotelski apartman, marina, toplice, 5 luksuznih vila

U konkurenciji luksuznih resorta ušao je još jedan kandidat. U Maslinici na Šolti uskoro će zaživjeti novi luksuzni odmarališni resort Secret Bay Project, kojeg je , kao svoju investiciju, na Šoltu doveo fond s Mauricijusa.

Projekt vrijedan 40 milijuna eura donijet će Šoltanima novih 200 otvorenih radnih mjesta, u 82 luksuzna suitea, 21 hotelskom apartmanu i pet ekstra luksuznih vila.

Načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić pokazuje nam na 3D dokumentaciji obrise planiranog raja na zemlji. 

– To je nevjerojatno značajan projekt za naš otok, za Maslinicu, za mjesto s 90 žitelja koji tu žive i zimi. Mjesto je već u tom smislu određeno u svom turističkom pravcu, a inicijalni korak su mu dali vlasnici nekadašnjeg starog dvorca Martinis Marchi, koji su ga obnovili i pretvorili u reprezentativni boutique hotel – veli načelnik Cecić-Karuzić.

LUKSUZNI DIV BIT ĆE GRAĐEN U UVALI ŠIPOVA

U strmoj pješčanoj uvali Šipova niknut će ovaj luksuzni div. Neće biti visoke gradnje, ni skupnog smještaja, jedinice će u pravilnom redu i odvojenim cjelinama biti uklopljene u prostor. Pratit će ih zeleni travnati krovovi, vanjski prelijevajući bazeni, opuštajući lounge prostori. Atraktivni prateći sadržaji opravdat će ideju o čistom luksuzu za goste resorta, koji će u svakom centimetru uživati u pet planiranih zvjezdica.

Uz sam resort, visoko platežnim gostima bit će na raspolaganju i manja marina za jedrilice jahte, spa centar, jezerca, te će van glavne sezone funkcionirati kao luksuzne toplice.

Trenutno ovakav objekt ne postoji u Hrvatskoj, ističu investitori, stoga svi očekujemo da ovakav projekt obogati šoltanski turizam i na Šoltu dovede nove goste i u ostalim periodima, a ne samo u srcu sezone.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno