Smart turizam tema je online B2B događanja hrvatskih i tajvanskih tvrtki u organizaciji HGK. Sudjelovanje je besplatno, a prijave u tijeku

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) i Importers and Exporters Association of Taipei (IEAT) 27. svibnja 2021. s početkom u 9 sati održat će se online sastanak tajvansko-hrvatskog poslovnog vijeća i B2B razgovori tajvanskih i hrvatskih tvrtki.

Tema sastanka je smart tourism te je predviđeno tijekom događanja predstavljanje hrvatskih i tajvanski aktivnosti, inicijativa i poslovanja u tom segmentu. Na sastanku je planirano sudjelovanje predstavnika institucija i tvrtki. Radni jezik događanja je engleski te će se i plenarni dio i individualni razgovori odvijati online. Događanje će se odvijati putem platforme Cisco Webex.  Preliminarni program događanja možete preuzeti na poveznici PROGRAM .

Sudjelovanje na događanju je besplatno te se zainteresirani mogu prijaviti putem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA (molimo popuniti na engleskom jeziku) do 10. svibnja 2021. Poveznicu (link) za sudjelovanje prijavljeni sudionici dobit će u zasebnom e-mailu na svoju e-adresu  bliže datumu održavanja.

Tajvanska stana hrvatskim registriranim tvrtkama zainteresiranima za B2B potrudit će se pronaći adekvatne partnere te će se poslovni sastanci održati zasebno u jedan-na-jedan online razgovorima (uz prevoditelje po potrebi) nakon plenarnog dijela. Informacije o partnerima za razgovore i poveznica za sastanak dostavit će se tvrtkama na e-mail adresu prije samog događanja.

Objavljena studija Europske komisije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Europska komisija objavila je 27. travnja 2021. godine Izvještaj o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama . U Izvještaju se analizira situacija u zemljama izvan Europske unije, u kojima zaštita i provedba prava intelektualnog vlasništva nije na odgovarajućoj razini te ju je potrebno unaprijediti.  Izvještaj je posebno namijenjen nositeljima prava intelektualnog vlasništva, između ostalih malim i srednjim poduzećima, jer donosi informacije o mogućim rizicima za njihova prava intelektualnog vlasništva kada posluju ili namjeravaju poslovati u tim zemljama. Izvještaj sadrži i popis trećih zemalja u kojima su izraženi problemi u neodgovarajućoj razini poštovanja prava intelektualnog vlasništva.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!