Subota, 25 ožujka, 2023

Slovenska skijališta počinju sa skijališnom sezonom. Hrvatska još na čekanju

Nova zimska sezona započet će na Pohorju u subotu, 12. prosinca, prvom skijaškom stazom. Od tog dana će raditi žičara Pisker na Arehu, dok će na Mariborskom Pohorju raditi žičara Sleme i obje trake Bejbik. Otvaranje sezone pratit će posebne cijene za dnevne skijaške karte: 20 eura za odrasle, 15 za mlade, studente i starije i 10 eura za djecu i invalide.

Navedene cijene vrijedit će od subote do daljnjeg.
Otvaranje skijaške sezone također će biti obilježeno mjerama poduzetim zbog izbijanja koronavirusa. Stoga će biti obavezno koristiti odgovarajuću masku za lice cijelo vrijeme prilikom ulaska u žičaru i tijekom prijevoza. U sjedežnici Pisker sa šest sjedala odjednom se mogu prevesti najviše dva putnika na jednom sjedalu, a jedan u dvosjedu Sleme. Također će biti potrebno održavati odgovarajuću udaljenost od najmanje 1,5 metara jedni od drugih u liniji i tijekom vožnje trakom.


Prije nove zimske sezone na Pohorju počeli su sniježiti snježnim topovima 20. studenog u Piskr, a posljednjih dana palo je dosta prirodnog snijega. Dakle, na stazama je više nego dovoljno snijega koji ćemo otvoriti za kvalitetno skijanje, a istodobno iz važećih pravilnika proizlazi da i skijanje i rad žičara nisu zabranjeni. Jedina iznimka sada je kružna gondola koja trenutno još nije u funkciji.
Na početku sezone skijališta će biti će raditi između 9 i 16 sati, a blagajne će biti otvorene za posjetitelje na Bellevueu i donjem kolodvoru Piskra.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcehuljs.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno