Srijeda, 29 ožujka, 2023

Sloveniji hitno treba novi avioprijevoznik, pogotovo nakon propasti Adria Airways-a

Alenka Bratušek, bivša premijerka Slovenije, izjavila je da njenoj zemlji hitno treba novi nacionalni zrakoplovni prijevoznik.

Usto, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane i čelnik stranke Pozitivna Slovenija, osvrnuo se na nedostatak zračne povezanosti Slovenije ističući da to šteti turističkoj industriji grada, ali i cijele zemlje. Samo nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora u Sloveniji, koji će se održati u travnju 2022. godine, Stranka Alenke Bratušek (SAB) zalaže se za pokretanje novog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika koji bi bio nazvan Air Slovenia, piše Poslovni.hr.

“Prvo, moramo pričekati rezultate izbora. No ako moja stranka pobijedi u travnju uspostavit ćemo novu nacionalnu zrakoplovnu kompaniju u Sloveniji. Vjerujemo da će naš plan uspjeti jer Sloveniji hitno treba novi prijevoznik”, rekla je Alenka Bratušek za portal Aviation Market, prenosi Indikator.ba.

Gradonačelnik Ljubljane istaknuo je da slovenska vlada mora učiniti više kako bi osigurala letove iz Ljubljane prema ključnim europskim tržištima, oko dvije godine nakon propasti Adria Airwaysa, nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika.

“Najveći problem s turizmom je zračna luka u Ljubljani. Nedovoljan je broj letova”, dodao je Janković. Prema informacijama OAG-a, vodećeg svjetskog pružatelja podataka o putovanjima, najprometnije rute koje su prestale s radom tijekom pandemije koronavirusa 2020. bile su prije svega one koje je ranije usluživala upravo Adria Airways. Bukurešt je bio najprometniji, a slijede Kopenhagen, Skoplje, Helsinki, Atena, Izmir, Prag, Stockholm, Barcelona i Prag. Ovaj popis uključuje samo odredišta koja nisu bila usluživana tijekom cijele 2020. godine, objašnjava portal Ex-Yu Aviation.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno