Utorak, 26 rujna, 2023

Skijati se može, ali party poslije je zabranjen

Skijati možete, no nema zabave za austrijska skijališta. Možete uživati u zimskim ali ne i noćnim radostima. Austrijska vlada zabranila je partijanje po skijalištima kako bi spriječila prijenos COVID-19 virusa i njegovo širenje. Nadolazeća snježna sezona omogućit će skijanje, sanjkanje i gastro odmor no ne i večernje provode.

Skijati je svakako dopušteno, no apres ski neće biti moguć, izjavio je kancelar Sebastian Kurz.

Barovi i restorani zatvarat će svoja vrata u 22 sata. Posluženi će do tada biti samo gosti koji sjede. Zbog velikih kritika na reakciju vlade u svezi Ischgl skijališta, odlučili su se za rigorozne mjere. 

Lokalne vlasti u početku su sve pokušavale zataškati, a kada su vidjele da je vrag odnio šalu, onda su brže bolje počeli gasiti žičare i slati u karantenu čitavo mjesto. Stotine turista iz cijele Europe bili su zaraženi na popularno skijalištu u početki epidemije. Zbog toga su odgovorni naišli na kritike i osude, te tužbe troje zaraženih posjetitelja skijališta Ischgl.

Partijanerima, bogatim Rusima i ljubiteljima vrhunskih skijališta ovo je stalna destinacija. Skijaška meka Austrije u svakom pogledu.

No danas Ischgl već planira novu zimsku sezonu. U planu im je u pogon staviti svih 500 hektara staza (ekvivalent više od 700 nogometnih igrališta) u Areni Silvretta, što se pruža s obje strane granice, austrijske i švicarske.

Na svakom koraku stajati informacijski stupovi s uredno ažuriranim sadržajem, kako o skijanju, tako i virusu, kao i posude s dezinficijensom. Osim toga, svakome tko kupi ski-pass besplatno će dati multifunkcionalni šal, koji se može koristiti kao filtrirajuća maska (FFP), nešto slično maramama koje skijaši obično koriste za pokrivanje lica od hladnoće.

Naime, industrija razonode i turizma čini 15 posto austrijskog gospodarstva. Stoga ne čudi da su napravili korake u zaštiti te grane. Austrija, a pogotovo Tirol, platili su prošlog proljeća visoku cijenu i sada očito ništa više ne žele riskirati.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno