Petak, 3 veljače, 2023

Skijanje se nakon dvije sezone napokon vraća u Italiju

Nekoliko skijališta je već prošlog vikenda pokrenulo svoje žičare, poput Cervinie i Cortine d’Ampezzo, ali sezona je zaista počela u subotu 4. prosinca u cijelom alpskom lancu. 

Planinski svijet se nada da će izbrisati noćnu moru dviju prethodnih sezona obilježenih karantenama i ograničenjima kretanja iz jedne u drugu regiju, piše Glas Istre.

“Ovo će biti godina nastavka skijanja nakon zatvaranja zbog pandemije koje je posebice teško pogodilo ovaj sektor, koji nije radio uopće tijekom zime 2021. ni prethodne 2019./2020.”, naglasila je u priopćenju predsjednica Nacionalne udruge operatera žičara Valeria Ghezzi. 

U Bormiu, u Lombardiji, ljubitelji zimskih sportova su bili u velikom broju na skijaškim stazama tijekom produženog vikenda zbog blagdana Bezgrešnog začeća, neradnog u Italiji. Za pristup žičarama potrebna je covid potvrda, a izvan skijaških staza obvezna je maska.  

Talijanska vlada se obvezala financijski podržati skijašku industriju, ali sredstva kasne. 

U slučaju novog vala najzahvaćenije regije bi se mogle ponovo zatvoriti, a kretanja iz regije u regiju zabraniti, osim nužnih.

Za sada Italija, gdje je u pandemiji umrlo više od 134.000 oboljelih, ima manje od 10.000 novozaraženih dnevno, tri do četiri puta manje od Francuske. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno