Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Skijališta se nadaju gostima. Bez obzira na koronu, ski staze uređujemo kao da je sve normalno

Skijališta u susjedstvu unatoč pandemiji nadaju se većem broju gostiju.

Ljubitelji noćnog skijanja ove će zime na raspolaganju imati četiri kilometra staza osvijetljenih po FIS standardima.

Na nekim planinama u BiH već je pao prvi snijeg, a iz skijaških centara kažu da se već pripremaju za sezonu, te da se unatoč pandemiji nadaju većem broju skijaša i gostiju. Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina, potvrdio je da su se pobrinuli da skijaši uživaju na najbolje pripremljenim stazama.

“Sve ski-staze već ranije smo proširili, ublažili, prilagodili nagibe i obavili drenažu”, rekao je Ljevnaić za Nezavisne novine. On dodaje je da će osim staze Poljice na raspolaganju biti još jedna osvijetljena staza za noćno skijanje, ali i proširen Olimpijski bar na vrhu planine.

Skijališta pripremaju novitete

“Noviteti su i povećani broj prodajnih mjesta, uređeniji ski-vrtići i poligoni za početnike s dodatnim pokretnim trakama, zatim osvijetljena staza za šetnju koja vodi do vrha planine, a tu su i nove kategorije ski-karata s uključenim noćnim skijanjem. Ljubitelji noćnog skijanja ove će zime na raspolaganju imati četiri kilometra staza osvijetljenih po FIS standardima”, ističe Ljevnaić.

Potpisali su i ugovore s najvećim agencijama Ski-Fun i Ski-Bus, koje će u organiziranim grupama dovoditi veliki broj gostiju na Jahorinu. Prema Ljevnaićevim riječima, korona jamstva dobit će svi gosti, ako dođe do zatvaranja granica ili se osoba razboli bit će moguć povrat uplaćenog iznosa.

Ski Vlašić imat će popuste

Za nadolazeću zimsku sezonu pripremaju se i u skijalištu Ski Vlašić. Prema riječima Aide Džamigović, to skijalište će ove zime sigurno imati popuste. Dragan Romčević, direktor NP Kozara, rekao je da će ovogodišnja zimska sezona najviše ovisiti o snijegu.

“Ako bude dovoljno snijega, ne očekujemo manji broj posjetitelja”, izjavio je Romčević. Zvonko Bagarić, direktor Adria Ski Kupresa, ističe da je kod njih već pao snijeg, te da se za sezonu pripremaju kao da nema pandemije. “Tehničke poslove privodimo kraju i nadamo se da će skijališta moći raditi normalno, a tako se i pripremamo”, rekao je Bagarić.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno