Utorak, 30 svibnja, 2023

Sjednica Turističkog vijeća HTZ-a održana 71. put

Sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održana je 71.put. Članovi vijeća su usvojili prijedloge odluka o raspisivanju javnih poziva za izbor agencija za zakup medija na inozemnim tržištima. Također za izbor PR agencija za provođenje međunarodnih promotivnih aktivnosti i aktivnosti na društvenim mrežama u idućoj godini. 

Sjednica HTZ-a, zaključak: „Dosadašnje brojke pokazale su nam da uz zajedničku suradnju dionika u sustavu možemo ostvariti zavidne rezultate. Pred nama je izazovno razdoblje, ovisno o epidemiološkoj situaciji i trendovima u svijetu putovanja. Naša komunikacija i promotivne aktivnosti zahtijevat će veću prilagodljivost, intenzivnije kampanje i drugačiju komunikaciju s turistima. Hrvatska je u svijetu prepoznata kao sigurna turistička destinacija. Izrazito je važna naša suradnja s partnerima na međunarodnom tržištu. Također i maksimalno iskoristiti poziciju koju smo izgradili tijekom ljetnih mjeseci“, poručila je ministrica Brnjac.

U idućoj turističkoj godini očekuje iznimno neizvjesna situacija

„U idućoj turističkoj godini očekuje nas iznimno neizvjesna situacija koja će zahtijevati fleksibilnost te brzu prilagodbu novonastalim okolnostima. To je od presudne važnosti bit će intenzivna komunikacija na odabranim i za hrvatski turizam najvažnijim inozemnim tržištima. Tako bi do naših ciljnih javnosti došla točna, precizna i potpuna informacija. Želja nam je da ukupna hrvatska turistička ponuda i dalje bude vidljiva i prepoznatljiva na međunarodnom tržištu. Za uspješnu implementaciju jedinstvene komunikacijske strategije u zahtjevnoj godini koja nas očekuje važna je podrška međunarodnih agencija“. Zaključio je na sjednici direktor Staničić.   

Sjednica raspisala Javni pozivi za izbor agencije za zakup medija

U 2021.u fokusu promotivnih aktivnosti HTZ-a bit će tržišta: Njemačka, Slovenija, Velika Britanija, Češka, Mađarska, Francuska, Nizozemska i Slovačka. Riječ je o tržištima koja su u ovoj godini, uslijed globalne pandemije, ostvarila najbolje rezultate. Također tržišta koja su se istaknula kao primarna tržišta na koja je u 2021. potrebno usmjeriti veći dio marketinških aktivnosti.

Usvojen je prijedlog za iskazivanje interesa za provedbu promotivnih kampanja sa strateškim partnerima na inozemnim tržištima u 2021.. Riječ je o programu kojeg HTZ provodi marketinšku suradnju sa strateškim partnerima. To su turoperatori i prijevoznici koji u 2021. godini planiraju programe putovanja za Hrvatsku s inozemnih tržišta.

Rezultat ovakvih suradnji su promotivne kampanje koje se provodile na inozemnim tržištima u suradnji sa strateškim partnerima i turističkim zajednicama. 

Plan provedbe marketinških kampanja na inozemnim tržištima

Dodajmo kako je članovima Turističkog vijeća predstavljen je i plan provedbe marketinških kampanja na inozemnim tržištima u jesenskom razdoblju. Odnosno kroz listopad i studeni. HTZ planira održavati vidljivost kroz dodatne marketinške kampanje. Cilj tih aktivnosti je produljenje turističke sezone te poticanje dolaska turista i tijekom jeseni.

Pritom će fokus biti na teritorijalno bližim tržištima za koja se već pokazalo da mogu najbolje reagirati na promotivne poruke. Same kampanje biti će orijentirane na promociju nautičkog turizma, nacionalnih parkova i parkova prirode. Također hrvatske kontinentalne ponude s naglaskom na proizvode kulture, prirode i eno-gastronomije. 

SourceHTZ

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno