Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Šibenik: U kolovozu ostvareno 50 posto prošlogodišnjih noćenja

Na terasi hotela Jadran danas je održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Šibenika.

Direktor TZ-a  Dino Karađole izvijestio je prisutne članove vijeća o tijeku turističke sezone te je istaknuo kako su rezultati ostvareni u dosadašnjem razdoblju iznad svih očekivanja.

„Da nam je netko prije tri mjeseca rekao da ćemo imati solidnu sezonu, ne bismo mu vjerovali. U kolovozu je ostvarena polovica prošlogodišnjih komercijalnih noćenja, dok je u srpnju ostvaren rezultat od 45 posto komercijalnih noćenja u odnosu na prošlu godinu. Po strukturi gostiju prednjačili su domaći posjetitelji.“, rekao je direktor TZ-a Dino Karađole.

Na sjednici vijeća razgovaralo se o problematici vezanoj uz trenutnu situaciju na turističkom tržištu, uzrokovanu pandemijom i novim epidemiološkim mjerama.

Članovi vijeća složili su se da sezona još nije završena, osobito u nautičkom sektoru, te da nam slijedi borba za svakog gosta. Također, kazano je kako će se vijeće  sastajati intenzivnije kako bi zajedničkim idejama osmislili kvalitetniji plan aktivnosti za naredno razdoblje.

„Prije svega, moram naglasiti koliko sam ponosan na svoje sugrađane. Šibenik i ovo ljeto diše punim plućima. Kvalitetna kulturna ponuda koja je postala naš brend i ove godine ispunjava  tvrđave, ulice i trgove.

Održan je Međunarodni dječji festival s preko 80 programa. Organizirana je  koncertna sezona na Mihovilu i Baroneu, projekt RECOLOR oživio je Malu ložu, dok je green stage ispred Azimuta ugostio  preko trideset koncerata, izložbi, projekcija i kvizova.

Martinska je bila jedna od rijetkih festivalskih lokacija na Jadranu, održane su Večeri dalmatinske šansone, te je također održan kontinuitet organizacije Plesnog festivala i manifestacije Light is Life. Zahvaljujući našim kulturnim i turističkim djelatnicima, ali i brojnim entuzijastima, Šibenik cijelo ovo ljeto izgleda predivno.

Organizatori niza navedenih i drugih programa uložili su velike napore kako bi ispoštovali mjere zaštite i time su pokazali odgovornost “, kazao je gradonačelnik Željko Burić, te uputio zahvalu svima koji sudjeluju u realizaciji ove teške, čudne i neizvjesne sezone.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno