Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Sezonski vlakovi vozit će i ovog ljeta

HŽ Putnički prijevoz (HŽPP) potpisao je ugovor o suradnji s češkim željezničkim prijevoznikom RegioJetom o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto, nastavno na lanjsku prošlogodišnju suradnju, priopćeno je iz te HŽ-ove tvrtke, piše index.hr.

Ugovor su u sjedištu HŽPP-a potpisali vlasnik i predsjednik Uprave RegioJeta Radim Jančura i predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić.

Prodano već oko 25 tisuća karata

“Sretni smo što nastavljamo prošlogodišnju uspješnu suradnju, koja je rezultirala zajedničkom atraktivnom i sigurnom ponudom za turiste koje putuju na prostorima Hrvatske, Češke i Slovačke. Zadovoljstvo nam je što je, uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90 posto, cijeli projekt bio profitabilan. Također, izrazito smo zadovoljni suradnjom s HŽPP-om, na temelju koje ćemo nadalje pokretati zajedničke projekte”, izjavio je Jančura.    

Dosad je prodano oko 25.000 karata, a prvi vlak na toj relaciji krenut će iz Praga 28. svibnja, kaže se u priopćenju. Lani je na toj relaciji bilo prevezeno više od 60.000 putnika.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što ove godine nastavljamo suradnju s RegioJetom i proširujemo ponudu, kojom će putnici iz Češke, Slovačke i Mađarske uz Rijeku moći putovati do Zagreba i Splita. Nadam se da će proširenjem ove atraktivne ponude još veći broj turista uživati u Hrvatskoj, koja je jedna od najatraktivnijih europskih destinacija, kao i da će građani Hrvatske, uz povoljne cijene putovanja, moći posjetiti Budimpeštu, Bratislavu i Prag”, rekao je Ukić nakon potpisivanja ugovora.   

Potpisivanju ugovora bili su nazočni državni tajnik za željeznicu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

SourceIndex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno