Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

“Šetnja s Kolumbinama” interaktivno razgledavanje Zagreba

“Šetnja s Kolumbinama”- upoznajte grad Zagreb na nov način

“Šetnja s Kolumbinama” je interaktivni razgled Donjeg i Gornjeg dijela grada Zagreba pješice. Projekt je predstave u pokretu s elementima Commedie dell’Arte i elementima kazališnog klauna. Autorica je Irena Matas (turistička djelatnice i izvaninstitucionalno školovana glumica i pjevačica). Predstavu izvode glumice sa profesionalnim iskustvom u kazališnim, tv i filmskim produkcijama.

U predstavi su dva glumačko-izvođačka lika koje ove godine izvode: Kolumbina: Irena Matas – turist.djelatnica, glumica,pjevačicaKolumbinotica: Tea Šimić – akademska glumica

Premijerno je projekt “Šetnja s Kolumbinama” izveden 2018. godine

Projekt je od svog samog početka koji datira od premijere 08.07.2018 g.potpomognut od strane TZGZ. Projekt je izvedbenog, interaktivnog, turističkog, edukativnog i kostimiranog karaktera.

Temeljen je autorskim tekstom upotpunjenim hrvatskom povijesnom, kulturnom i umjetničkom baštinom. Iz područja književnosti (Matoš, Ujević, Držić, Krleža, Zagorka, Preradović itd) , kazališta (Glembajevi-Krleža, Dundo Maroje-Držić,Gosp.Svinjarević-Moliere na kajkavskom itd), glazbe (Ja ljubim, Moja je ženica, Marijana) i filma (Tko pjeva zlo ne misli).

Protkan je povijesnim činjenicama kao i legendama dobrim dijelom vezanim uz znamenite lokacije kroz koje prolazi. Predstava k tome obiluje standardnim hrvatskim jezikom, dijalektalnim hrvatskim, raznim narječjima. Jedanako tako obiluje izrekama te tuđicama povijesno saživljenim na hrvatskim prostorima (germanizmi, talijanizmi, turcizmi, mađarizmi) kao i nekim mrtvim i živim jezicima (latinski, engleski,njemački, turski,talijanski). Ovaj jedinstveni i originalni razgled grada Zagreba u vidu interaktivne predstave u pokretu u sebi nosi i elemente expressive art terapije.

Predstava u pokretu prevedena i na engleski jezik

Predstava u pokretu  je u cijelosti prevedena na engleski jezik te je prilagođena za potrebe izvođenja stranim gostima u Zagrebu pod nazivom “Walk with the Kolumbinas DownTown”.

PLAN za jesen 2021 g je postavljanje predstave na engleskom “Walk with the Kolumbinas UpperTown” u trajanju cca 1h

PLAN za ADVENT 2020 je autorska pjesma na engleskom jeziku. Sadržavat će dijelove teksta iz predstave. Izvedena u stilu pjesama iz mjuzikala (pjevani dijelovi, glumljeni dijelovi)  sa izradom video-spota “Kolumbinas Christmas Medley”

“Šetnja s Kolumbinama” nastaje u suradnji s Krašom, Borovom i TZGZ

Kreatorice ovog zanimljivog projekta mogu se pohvaliti suradnjom sa Krašom, Internationalom, Borovom (glumice nose njihovu obuću : cipele, balerinke, borosane), Artdeco dekorativnom kozmetikom i make up (glumice koriste njihove proizvode a i dijelimo njihove posjetnice sa popustima) te Offertissima Hrvatska.

TZGZ nam je pak osigurala poklončiće za najmanje šetače. Ilustrirane magnetiće grada Zagreba, licitarska srca sa natpisom Zagreb te vezice za mobitele. 

Osim poklona, mali i veliki šetači  šetačice su pozvani biti aktivnim sudionicima predstave u za to predviđenim dijelovima. Na taj način mogu pljeskati, pjevati, pucketati prstima, statirati, uzvikivati, biti intervjuirani i sl.

Fb str i Instagram profilu možete pronaći daljnje informacije (članke, intervjue, priloge, gostovanja) up to date kao i fotografije iz pojedinih šetnji.

https: //www.facebook.com/setnjaskolumbinama i https://www.instagram.com/setnjaskolumbinama/

“Šetnja s Kolumbinama” zabavna i vesela predstava

Predstava je izuzetno zabavna, vesela, i komercijalna. Hrvatska verzija traje cca 1h i 45 min (Donji i Gornji grad) a Engleska verzija traje cca 1h (Donji grad).

Mjesto polaska: kod spomenika Zdenac života ispred Hrvatskog narodnog kazališta

Sve informacije o datumima izvođenja, rezervacijama i kupovini  ulaznica mogu se dobiti ako se pošalje upit na: kolumba.tours@gmail.com

Organizacija: KOLUMBA-TOURS d.o.o.  za usluge iz Zagreba,  kontakt: Irena Matas, mob  091 2721 020

Projekt sadrži i dva kratka turističko-umjetnička filma:

“Šetnja s Kolumbinama” s premijerom 08.07.2019 na prvu godišnjicu naše predstave, režiser: Dario Radusin, scenaristica: Irena Matas

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno