Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Segment turizma koji je jedini ostvario rast prometa u ovoj kriznoj godini

Segment turizma koji je ove sezone imao popunjenost 86 posto, evo u čemu je tajna.

Turistička agencija Croatia Luxury Rent, specijalizirana za plasman luksuznog privatnog smještaja, u periodu od kraja svibnja do kraja kolovoza ove godine ostvarila 12 posto rasta dolazaka u odnosu na lani. Turistička agencija Croatia Luxury Rent, specijalizirana za plasman luksuznog privatnog smještaja, u periodu od kraja svibnja do kraja kolovoza ove godine ostvarila 12 posto rasta dolazaka u odnosu na ljetni period 2019. godine, uz prosječnu popunjenost smještajnih kapaciteta od čak 86 posto, otkrio je Josip Stulić, osnivač agencije koja ima ponudu duž čitave obale.

Pritom, najbolje rezultate su ostvarile Istarska i Primorsko-goranska županija, a slijede ih Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija. Najslabija ostvarenja bilježe županije s krajnjeg juga što se tumači značajnijom prometnom udaljenošću za auto posjetitelje.

Hrvatska i sljedeće godine s reputacijom sigurne destinacije

Za ukupno ostvareni pozitivan rezultat zaslužna je činjenica što je nakon završetka proljetnog lockdowna veći dio emitivnih tržišta Hrvatsku ocijenio kao sigurnu destinaciju. Stulić naglašava kako očekuje da će Hrvatska i sljedeće godine imati reputaciju sigurne destinacije.

“Najveći broj zahtjeva pri bukingu se odnosio na sigurnost smještaja, svojevrsnu izolaciju od većih turističkih kretanja i smještajni sadržaji koji omogućuju stalni boravak u jedinicama, poput bazena, jacuzzija, vanjskih kamina, multimedije”, pojašnjava Stulić.

Od ukupnog broja gostiju, bilo je 26 posto Nijemaca, 11 posto posjetitelja iz zemalja Beneluksa, 10 posto Skandinavaca, 9 posto Austrijanaca, 6 posto Slovenaca te isto toliko Švicaraca, 5 posto Mađara i Poljaka.

Ipak, širenje pandemije u jesen i ovoj agenciji će donijeti par prometa od 4 posto u odnosu na 2019. godinu.

“Naša su predviđanja da će domaći turizam i sljedeće turističke sezone biti primamljiv gostima prvenstveno iz Europe, te očekujemo kako će Hrvatska i u 2021. biti jedan od turističkih lidera na Mediteranu”, ističe Stulić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno