Srijeda, 4 listopada, 2023

Savjet za oporavak i razvoj turizma krenuo u proces unapređenja turističke ponude 2021.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i pomoćnica ministrice Monika Udovičić sastale su se s predsjednikom Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Stanislavom Briškoskim i tajnikom Erosom Sorićem. Ministrica Brnjac upoznala ih je sa zaključcima jučer održanih sastanaka Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude.
Također, ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo očekivanim učincima tih sastanaka koji će pridonijeti redovitijem prikupljanju prijedloga i ideja struke i s terena kako bi se buduće djelovanje ostvarivalo temeljem zajedničke suradnje.

Predstavnici Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije istaknuli su važnost kompenzacijskih mjera za očuvanje gospodarstva i radnih mjesta Vlade Republike Hrvatske te iskazali potrebu za njihovim produljenjem.

Upoznali su ministricu Brnjac s planiranim promotivnim projektima, te aktivnostima Komore vezanim za položaj malih brodara i poljoprivrednih proizvođača kao važnijih segmenata turističke ponude.

U dijelu razgovora o financiranju projekata u sektoru, ministrica je istaknula važnost korištenja punog potencijala europskih sredstava koja će nam biti na raspolaganju u sljedećem desetljeću te nam omogućiti financiranje onih projekata koji će doprinijeti oporavku nakon krize.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno