Subota, 10 lipnja, 2023

Sandra Herman nova državna tajnica Ministarstva turizma

Sandra Herman preuzima novu dužnost 1.listopada

Sandra Herman zamjenica međimurskog župana odabrana je novu za državnu tajnicu u Ministarstvu turizma. Sa svojim novim poslom započinje 1.listopada. Posljednjih nekoliko godina Sandra je bila zamjenica župana Posavca te je svojim radom pridonijela širenju kontinentalnog turizma, posebno za područje Međimurja.

Sandre Herman od ravnateljice OŠ do tajnice Ministarstva turizma

Sandra Herman rođena je 16. prosinca 1976. u Čakovcu. Stječe zvanje di­plomiranog učitelja razredne nastave s pojačanim Njemačkim jezikom. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završila je poslijediplomski specija­listički studij, smjer menadžment turizma, nakon čega na Ekonomskom fakultetu u Osijeku podnosi prijavu doktorskog rada s temom ”Kultura u funkciji održivog razvoja kontinentalnog turizma

Buduća tajnica MINT-a provela je veliki dio svog radnog vijeka u obrazovno-odgojnom sustavu. Petnaest godina provela je u međimurskom obrazovnom sustavu, te je školstvo napustila s mjesta ravnateljice OŠ Pribislavec. Nakon toga postaje zamjenica međimurskog župana, a od 1. listopada ove godine postaje tajnica MINT-a. Iako nova tajnica dolazi iz obrazovne branše, cijeli život je angažirana u turističkom i kulturnom životu Međimurja.

Promotorica međimurskog turizma

Sandra Herman uz župana Posavca, posljednjih je godina bila i jedna od najvećih promotorica međimurskog turizma. Međimurski turizam bilježi veliki napredak posljednjih godina, te je ova županija našla svoja mjesto na turističkoj karti Hrvatske. Takav uspjeh se može pripisati županu Posavcu i njegovoj zamjenici. Tako da izbor Sandre Herman za tajnicu nije ništa drugo nego nagrada za njen dugogodišnji rad i važan doprinos za turizam. Njeno novo radno mjesto bit će idealna prilika da se promovira međimurska županija, te da se određeni broj turističkih investicija usmjeri i prema kontinentalnoj Hrvatskoj.

Sandra Herman je članica Narodne stranke-Reformisti

Sandra Herman je članica Čačićeve stranke Narodna stranka-Reformisti, dok je prije bila dugogodišnja članica HNS do Čačićevog odlaska. Nakon što je Radimir Čačić napustio HNS, nova tajnica odlazi s njim te mu se pridružuje u novoj stranci. Trenutno je zamjenica župana koji je sada u drugom mandatu. Njen odlazak neće izazvati velike promjene u djelovanju županijske izvršne vlasti budući da su i lokalni izbori uskoro.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno