Srijeda, 29 ožujka, 2023

Sajam poslova u Mostaru održat će se 22. ožujka u organizaciji HGK – ŽK Split

Prilika za osiguranje sezonske radne snage

U organizaciji HGK – Županijske komore Split održat će se 22. ožujka u Mostaru sajam poslova, odnosno susret dalmatinskih poslodavaca sa studentima mostarskog Sveučilišta. Sajam će se održati na Sveučilištu u Mostaru, koje je i suorganizator događaja, u vremenu od 11 do 14 sati.

Cilj je sajma poslova povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

”Ovo je treći put da HGK – Županijska komora Split organizira sajam poslova u Mostaru, koji smo inicirali s ciljem aktivnijeg pristupa rješavanju problema nedostatka radne snage tijekom ljetne sezone, posebno u sektorima turizma i trgovine. Unatoč još jednoj neizvjesnoj sezoni koja je pred nama, potrebno je učiniti sve na što možemo utjecati da je dočekamo spremno, a ovaj sajam omogućava poslodavcima pronalaženje radne snage i kvalitetnu pripremu”, poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Sveučilište u Mostaru s oko 10.000 studenata, dobar dio kojih traži tijekom ljeta studentski posao u Dalmaciji, jedan je od mogućih bazena sezonske radne snage. Dalmatinskim poslodavcima sajam pruža priliku da na licu mjesta upoznaju studente te im predstave kvalifikacije i vještine koje očekuju od svojih radnika, kao i uvjete koje im nude. 

Dosadašnja iskustva sa sajma su iznimno pozitivna, i od strane poduzetnika, koji imaju priliku na vrijeme osigurati potrebnu radnu snagu, i od strane tamošnjih studenata, koji osim prihoda stječu i poslovno iskustvo te praktična znanja i vještine.

Sajam je namijenjen poslodavcima s područja Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županije. Kao izlagači na sajmu besplatno mogu sudjelovati sve velike i srednje tvrtke iz navedenih županija te male tvrtke koje plaćaju dobrovoljnu članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno