Subota, 10 lipnja, 2023

Sada je i službeno potvrđeno – Ryanair dolazi i u Zagreb

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas će na virtualnoj tiskovnoj konferenciji objaviti novosti o letovima te kompanije za Hrvatsku, a svakako najvažnija vijest je dolazak Ryanaira u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman.

Kako piše portal Croatian Aviation, iz Zagreba će polijetati zrakoplovi na čak 12 linija prema osam država. Tako će hrvatska metropola biti povezana s Parizom, Bruxellesom, Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Milanom, Rimom, Podgoricom, Oslom, Goteborgom i Londonom.

Medijima će se u 11.30 sati obratiti predsjednik uprave Ryanaira Eddie Wilson i predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir.

Kompanija u floti ima više od 430 zrakoplova tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala. Prosječna starost zrakoplova Ryanaira iznosi svega 8 godina.

Ryanair prometuje prema Hrvatskoj od 2006. godine. Do lipnja 2019. godine kompanija je prevezela 4 milijuna putnika iz i prema Hrvatskoj.

Ryanair je i prethodnih godina bio zainteresiran za uspostavu redovnih linija prema Zagrebu, no dogovor nije postignut, piše Croatian Aviation. Ipak, s novim dodatkom poticajnog programa Ryanair je zaključio pregovore sa zagrebačkom zračnom lukom i Hrvatskom turističkom zajednicom. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno