Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

S obzirom na okolnosti, splitska zračna luka bilježi izvrsne brojke za mjesec siječanj

Splitska zračna luka objavila je svoju statistiku za prvi mjesec ove godine. Zračna luka bilježi odlične rezultate s obzirom na doba godine i samo stanje globalne pandemije!

Zračna luka Split u siječnju ove godine bilježi značajan porast broja putnika u usporedbi s istim mjesecom prošle godine. Naime, u siječnju 2021. godine u Splitu je bilo svega 7.753 putnika, dok je ove godine zabilježeno njih 20.400!

U siječnju 2020. godine, mjesecu kada negativni efekti pandemije još nisu utjecali na brojke putnika u hrvatskim zračnim lukama, u Splitu je bilo 36.741 putnika. Time je Split u prvom mjesecu ove godine imao više od 55% putničkoj prometa iz pretkriznog siječnja 2020.!

Najveće zasluge za broj putnika u siječnju u Splitu svakako idu prema Croatia Airlinesu koja svakodnevno povezuje Split s Frankfurtom, Rimom, Zagrebom i Munchenom, ali naravno i na letove KLM-a prema Amsterdamu te na letove Eurowingsa prema njemačkim gradovima, piše Croatian Aviation.

S obzirom na trenutan promet te rezultate iz veljače prošle godine, nema sumnje da će se rast broja putnika u Splitu nastaviti i sljedećeg mjeseca, dok će postotni rast sigurno biti manji u ljetnim mjesecima. Pritom to i ne mora biti točno s obzirom na to da u tjednima koji su pred nama prijevoznici imaju vremena najaviti nove linije prema Splitu za ovu ljetnu sezonu.

Ne zaboravite se pretplatiti na naš Youtube kanal Podcast Turizam24 i pratiti naše podcaste svakog utorka u 17.30h s voditeljem Josipom Sedlarom.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno