Utorak, 30 svibnja, 2023

S novim mjerama gostima ćemo dijeliti maske i pelene! Neka nam država smanji PDV na 5% i preživjet ćemo, poručuje Medak

SUTRA će Stožer pripremiti novi set mjera s kojima će upoznati župane. Spominje se ograničenje rada ugostiteljskih objekata – od ograničenja radnoga vremena do toga da se dodatno ograniče broj ljudi i razmak, da rade samo na otvorenom te do toga da se u potpunosti zatvore. 

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak kaže da ne zna kako će ugostitelji preživjeti.

“Donijeli smo vijenac za posljednji ispraćaj bez obeštećenja. Neka nas država zatvori i obešteti i točka. Mi nećemo više biti izvor zaraze, netko drugi će preuzeti taj primat. Ne želimo da nas se stigmatizira da smo izvor zaraze bez ikakve studije i dokaza. Mi računamo na obeštećenje jer mi bez ikakvog obeštećenja ne možemo funkcionirati jer nije tu samo naknada radnicima. Tu je prije svega naknada poduzetnicima. Država je nula kuna dala poduzetnicima. Ustav kaže da bi nas se moralo obešteti ako nas se zatvara”, poručio je Medak gostujući u RTL Direktu.

Neka nam država na tri godine smanji PDV

Zatvaranje i zabrana rada dolaze baš u vrijeme adventa i božićnog razdoblja, koji su značajni za ugostitelje jer je tada bolja zarada.

“Ako ostanu otvorene terase možemo samo davati pelene za odrasle zajedno s maskama jer gosti nemaju gdje ići na toalet”, rekao je Medak i dodao: “Obeštećenje ne mora biti momentalno. Neka nam država na tri godine smanji PDV na pet posto i mi ćemo preživjeti. Država je regulator i može donijeti odluke da se dugoročno to riješi”, izjavio je Medak.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno