Četvrtak, 2 veljače, 2023

Ryanair zimske kapacitete srezano na trećinu. Niskotarifni div na 40% kapaciteta

Val ograničenja pokosio

Ryanair očekuje da će letjeti sa 40 posto prošlogodišnjih kapaciteta, umjesto do sada prognoziranih 60 posto.

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair objavio je da će smanjiti planirane zimske kapacitete za trećinu zbog vala ograničenja putovanja kojima europske vlade pokušavaju zaustaviti širenje koronavirusa.

Samo 40% iskorištenog kapaciteta

Ryanair očekuje da će letjeti sa 40 posto prošlogodišnjih kapaciteta, umjesto do sada prognoziranih 60 posto. Kompanija će održati do 65 posto zimske mreže ruta, ali uz smanjenu frekvenciju letova.

Očekuju da će u financijskoj godini do 31. ožujka 2021. prevesti 38 milijuna putnika, smanjivši rujansku prognozu za 12 milijuna.

Ta bi se procjena mogla dodatno smanjiti ako vlade dodatno ograniče putovanja, rekao je izvršni direktor Michael O’Leary. „Duboko žalimo zbog ovog smanjenja zimskog reda vožnje, ali prisiljeni smo to napraviti zbog lošeg upravljanja vlada zračnim putovanjima u EU“, rekao je O’Leary.

Ryanair

Ryanair je irska niskotarifna zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Dublinu. Ryanair je trenutno jedan od najvećih europskih niskotarifnih avioprijevoznika. Ryanairova flota je 5. rujna 2009. dosegnula brojku od 200 zrakoplova. Dok je s jedne strane popularan zbog svojih ekonomičnih troškova koje putnicima donosi niske cijene, s druge strane sindikati kritiziraju tvrtku zbog ponašanja prema zaposlenima, skrivenim naknadama i dodatnim naplatama za putnike.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno