Utorak, 26 rujna, 2023

Ryanair prestaje prometovati prema Hrvatskoj

Ryanair prestaje prometovati prema Hrvatskoj

Irski niskotarifni prijevoznik Ryanair uskoro će završiti s redovnim letovima prema hrvatskim zračnim lukama. Kompanija je imala velike planove za ovu godinu no isti se, zbog globalne pandemije, ove godine nisu realizirali.

Ryanair je planirao bazirati 3 zrakoplova tipa A320 u Zračnu luku Zadar. Te prometovati iz Zadra prema čak 33 međunarodne destinacije diljem Europe. Partnerska aviokompanija Ryanaira, Lauda, izabrala je Zadar, i to ispred zračne luke na Palma de Mallorci.

Zbog pandemije Ryanair se u Hrvatsku vratio tek početkom srpnja

Zbog lockdowna i globalne pandemije te velikog pada potražnje Ryanair i Luda od ovog su plana odustali. A ova irska kompanija se u Hrvatsku vratila tek početkom srpnja i to s manjim brojem linija nego što je to bilo u ljetnoj sezoni 2019. godine. Ova je poznata niskotarifna kompanija ove ljetne sezone prometovala prema 5 hrvatskih zračnih luka: Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Kao i prethodnih godina, Ryanair će svoje prometovanje prema Hrvatskoj zaključiti sa zadnjim danom ljetnog reda letenja (24.10.). U zimskom redu letenja ova kompanija ne prometuje prema hrvatskim zračnim lukama.

Kompanija ove godine nije prometovala na nekoliko linija prema Hrvatskoj. Određene linije su izbačene iz ovogodišnjeg reda letenja i prije izbijanja pandemije), dok je na većini linija došlo do smanjenja tjednih frekvencija.

Najveće iznenađenje jest činjenica da Ryanair ove godine nije prometovao iz Dublina i Londona prema Zadru.

Do kraja listopada u prometu će biti sljedeće linije:

  • Pula – Berlin, jednom tjedno (do 24.10),
  • Pula – Brisel, dva puta tjedno (do 23.10.),
  • Pula – London, dva puta tjedno (do 22.10.),
  • Rijeka – Hahn, jednom tjedno (do 24.10.),
  • Dubrovnik – Dublin, dva puta tjedno (do 21.10.),
  • Split – Dublin, dva puta tjedno (do 24.10.),
  • Zadar – Brisel, dva puta tjedno (do 24.10.),
  • Zadar – Köln, jednom tjedno (do 18.10.),
  • Zadar – Düsseldorf, dva puta tjedno (do 24.10.),
  • Zadar – Karlsruhe, dva puta tjedno (do 24.10.).

S obzirom na utjecaj pandemije na zračni promet, možemo biti zadovoljni s prisustvom ove niskotarifne kompanije na hrvatskom tržištu. Ostaje otvoreno pitanje hoće li Ryanair ostvariti plan iz ove godine u sljedećoj (bazirati tri zrakoplova u Zadar). Takva će odluka prije svega ovisiti o tome hoćemo li iduću ljetnu sezonu dočekati u “novom” ili “starom” normalnom.

Ryanair je za sada najavio jednu novu liniju za iduću ljetnu sezonu, između Beča i Pule. U zimskom redu letenja kompanija će letjeti prema zračnim lukama u našem susjedstvu, kao što su npr.: Banja Luka, Beč, Budimpešta ili Trst.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno