Srijeda, 7 prosinca, 2022

Ryanair otkazao sve letove između Milana i Zagreba, putnicima naveli netočan razlog!

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, 17. lipnja ove godine pokrenuo je svoju drugu liniju iz Zagreba, prema Milanu (Zračna luka Bergamo). Na mail Croatianaviation.hr javilo se nekoliko putnika koji su dobili obavijest iz ove aviokompanije kako je njihov let na spomenutoj liniji otkazan.

Ryanair je 17. lipnja pokrenuo svoju drugu (od 15 planiranih) linija iz Zagreba, prema Bergamu, zračnoj luci u okolici Milana. Od tada na ovoj liniji zrakoplovi prometuju četiri puta tjedno, no javio se veći broj putnika koji su kupio karte za letove u kolovozu a koji su zatim od kompanije dobili obavijest kako je njihov let otkazan.

U mailu stoji obavijest kako Ryanair sa žaljenjem obavještava putnike da je zbog novih restriktivnih mjera za turistička putovanja između Hrvatske i Italije kompanija bila prisiljena otkazati navedene letove u kolovozu.

Bilo bi to u redu kada bi bilo točno. Naime, ništa se nije promijenilo po pitanju putničkih restrikcija između Hrvatske i Italije (ona nikako nisu stroža nego što su bila). Dapače, Ryanair ima najavljenu liniju Rim – Zagreb – Rim u kolovozu, letovi Ryanaira iz Zadra prema Milanu nisu otkazani, baš kao ni ostale četiri linije između Zadra i talijanskih odredišta na kojima prometuje ovaj avioprijevoznik. Dodatno, Croatia Airlines, Vueling, EasyJet, Volotea i Wizz Air također prometuju između na direktnim linijama između Hrvatske i Italije i spomenuti prijevoznici nisu otkazali letove u kolovozu.

Očito je da navedeni razlog otkazivanja od strane aviokompanije nije istinit. S obzirom na to da je Ryanair upravo na liniji između Zagreba i Milana prodavao karte po vrlo niskim cijenama (već od 10 eura), razlog otkazivanja očito je nizak booking na najavljenim letovima u kolovozu. Postavlja se pitanje što će biti s letovima ovog poznatog niskotarifnog avioprijevoznika prema i iz Zagreba u zimskim mjesecima, kada je popunjenost zrakoplova tradicionalno niža nego ljeti, a da ne spominjemo još mogućnost lošije epidemiološke situacije i novih restrikcija za putovanja.

Ryanair je otkazivanje linije između Zagreba i Milana na mjesec dana odradio mudro i dovoljno rano. Naime, sukladno regulativi EU 261/2004 svi putnici koji su obaviješteni o otkazivanju leta najmanje dva tjedna prije vremena polaska predviđenog redom letenja nemaju pravo na novčanu naknadu koja iznosi 250 eura, pa će oni koji su kupili kartu za let na ovoj liniji u kolovozu morati pronaći alternativu ili mijenjati svoj raspored.

Putnici su također pokušali dobiti točan razlog otkazivanja mailovima i pozivima prema korisničkoj podršci kompanije. Putnici su ponovno dobili informaciju da je razlog otkazivanja uvođenje putničkih restrikcija između dvije zemlje, no kada im je skrenuta pažnja da to nije točno te da će Ryanair prometovati na drugim linijama između Hrvatske i Italije, drugog objašnjenja više nije bilo.

Danas kada su sve informacije lako dostupne i brzo provjerljive na internetu zaista čudi da se jedna velika aviokompanija odlučila kao razlog otkazivanja letova navesti netočan podatak. Nadamo se da to neće biti praksa i u budućnosti.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno