Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Ryanair ne planira Beograd, ali će zagrebačka flota i dalje rasti

“Nemamo planova za Beograd”, rekao je David O’Brien, izvršni direktor Lauda Aira i Malta Aira, u intervjuu za zamaaero.com.

O širenju u Hrvatskoj rekao je sljedeće: “Dovoljno je reći da se 6 od 30 novih Ryanairovih zrakoplova nalazi u Hrvatskoj. To je 20% rasta naše flote. Siguran sam da će u Zagrebu u skoroj budućnosti biti 4 i 5 zrakoplova, ali ne mogu vam reći kada točno. Grad veličine Zagreba uskoro mora imati šest Ryanairovih aviona sa znatno više linija. Svaki naš avion akumulira oko 320 000 putnika.”

“Dakle, šest aviona je oko dva milijuna putnika. Je li ta brojka dostižna u Zagrebu? Naravno da jest”, odgovorio je O’Brien.

Dodao je kako su zadovoljni letovima i popunjenošću Zagreba te je istaknuo da su ove zime i sljedećeg proljeća otvorili 13 novih linija, piše T portal.

A Skoplje, Sarajevo i Ljubljana?

“Ljubljana je više nego dobro servisirana kroz Zagreb i to je njen veliki problem. Uostalom, Trst je jako blizu Ljubljane. Tako da nema previše šansi. Oni su glavni grad i imali bi neke šanse, ali u tako blisko okruženje Zagreba i Trsta te su šanse jako male. A tu vam je i problem Fraporta. Mi ne preuzimamo udio u tržištu samo radi udjela u tržištu. Mi želimo popunjavati svoje kapacitete. U Frankfurtu smo imali 9 aviona, planirali smo ih imati 20. No, Fraport je povećao cijene umjesto da ih je smanjio, za razliku od Zagreba. I mi smo se povukli iz Frankfurta. Bez puno emocija.”

Naš posao nije uništavati druge na tržištu nego puniti svoje avione. To više u Frankfurtu nismo mogli. Ili pogledajte situaciju sa Fraportom u Grčkoj gdje je preuzeo gomilu aerodroma i potom podigao cijene. Uz to pogledajte konspiraciju na Mediteranu. Svi govore o produženju sezone, a onda ne radi ni jedan hotel tijekom zime.”, zaključuje O’Brien.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno