Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Ryanair lansira ponudu “kupi jedan dobij jedan besplatan”

Ryanair napravio zimski raspored

Zimska sezona je na pragu, a nikada nije bila neizvjesnija za sve turističke grane. Tako je zimska sezona upitna za zračnog prijevoznika Ryanaira, čiji čelnici tvrde da je sezona zimskih praznika pred raspadom. Zbog mogućeg pogoršanja situacije s pandemijom Ryanair će za ovu zimu pripremiti samo 40 posto od uobičajenog rasporeda.

Kupi jedan dobij jedan besplatno

Dok njegovi konkurenti nude avio karte pedeset posto jeftinije ako ih dovoljno brzo kupite. Ryanair je odlučio lansirati ponudu “kupi jedan dobij jedan besplatno” . Ponuda obuhvaća 1.600 ruta, za sva putovanja do 14. prosinca.
Do sada je za putovanja u studenom i prosincu rezervirano samo 10 posto od uobičajenog broja rezervacija za taj period.

Ryanair se pobunio protiv britanske vlade, navodeći kako su Italija i Njemačka početkom srpnja dopustili letove unutar EU. Dok je Britanija u istom periodu ukinula sve svoje letove prema Europskim destinacijama. Vlada je odluku donijela u svrhu sprječavanja širenja epidemije, no podatci pokazuju da je broj zaraženih u Britaniji ostao isti. Njemačka i Italija su u periodu kada su dopustili letove imali isti broj zaraženih kao i za vrijeme lockdowna. Stoga odluku britanske vlade o ukidanju letova Ryanair smatra neozbiljnom i neutemeljenom.

Ryanair ponudio promotivne cijene kako bi privukao putnike

Gledajući podatke od kolovoza aviokompanije su spustili cijene i do 15% za putovanja prema atraktivnim odredištima poput Grčke Italije, itd. Ryanair je na sve načine pokušao privući putnike, pa je tako smanjio kapacitete i cijene. Čini se uzaludno budući da nitko nema kontrolu nad pandemijom, niti utjecaja na odluke vlade koja ima utjecaj na ograničenje putovanja.

Iako Ryanair nudi i više nego atraktivne cijene za mnogobrojna putovanja, ne raste broj prodaje karata. Budući da se putnici boje kupovati karte unaprijed, jer nitko ne zna kada će opet doći di prekida letova. Na kraju ako kupe karte tko će garantirati polazak i ako ne dođe do istog tko će garantirati povrat novca. Cilj Ryanaira je naći način kako vratiti povjerenje putnika.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno