Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Ruski nacionalni avioprijevoznik planira obnoviti promet prema Hrvatskoj

Ruski Aeroflot suspendirao je promet prema Hrvatskoj u proljeće 2020. godine i od tada nije prometovao na redovnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama, prenosi croatianaviation.com. Ipak, u ljeto 2021. godine kompanija se planira vratiti u Hrvatsku, a u pripremi je i jedna nova linija. Kompanija trenutno planira obnoviti promet na liniji Moskva – Zagreb – Moskva od četvrtka, 29. travnja. Od navedenog datuma dostupni su svakodnevni letovi između spomenuta dva grada sa zrakoplovima tipa A320.

S obzirom na to da je Aeroflot početak prometovanja na ovoj liniji ranije najavljivao pa zatim odgađao i sada postoji ta mogućnost, no ovog ljeta trebali bi imati direktnu avioliniju između glavnih gradova Moskve i Hrvatske. Zanimljivo, upravo je Aeroflot prije nekoliko dana obnovio promet prema Ljubljani, a već dulje vrijeme prometuje i prema Beogradu.

Od 01. lipnja u prometu bi ponovno trebala biti i linija Moskva – Split – Moskva, također svakodnevno u ljetnom redu letenja. Aeroflot će na ovoj liniji, kao i prethodnih godina, koristiti zrakoplov većeg kapaciteta – A321. Kompanija u nadolazećem ljetnom redu letenja planira ponovno uspostaviti liniju Moskva – Dubrovnik – Moskva, no red letenja još nije potvrđen i karte na ovoj liniji još nisu u prodaji na službenoj web stranici kompanije.

Pozitivno iznenađenje mogla bi biti najava Aeroflota o uvođenju linije Moskva – Pula – Moskva, no iz pulske zračne luke su nam potvrdili da su pregovori trenutno u tijeku te da se nadaju da će se nacionalni prijevoznik Rusije ovog ljeta odlučiti uspostaviti liniju prema odnosno iz Pule. U trenutku kada promet na ovoj liniji bude potvrđen te karte budu u prodaji, o tome ćemo pripremiti poseban članak.

Aeroflot je nacionalni i najveći avioprijevoznik u Ruskoj Federaciji. Kompanija je osnovana 1923. godine što ju svrstava među najstarije na svijetu. Prema priopćenju od 01.02.2021. flota kompanije sastoji se od čak 236 zrakoplova uz prosječnu starost od svega 5,7 godina. Flota se sastoji od:

  • 19 B777,
  • 47 B737,
  • 01 A350,
  • 16 A330,
  • 33 A321,
  • 72 A320,
  • 48 SSJ100.

Na linijama prema Hrvatskoj kompanija uglavnom koristi zrakoplove tipa A320 i A321, dok je na liniji prema Zagrebu u zimskim mjesecima uglavnom planiran ruski SSJ100. Osim point-to-point putnika, Aeroflot na svojim linijama prevozi značajan broj putnika (uglavnom turista) iz Kine, Južne Koreje i Japana, pa će popunjenost zrakoplova prema Hrvatskoj uvelike ovisiti i o putničkim restrikcijama prema i iz spomenutih zemalja i njihovoj mogućnosti putovanja.

Croatia Airlines u normalnim okolnostima prometuje u ljetnom redu letenja na liniji Zagreb – St. Petersburg – Zagreb, ova linija trenutno nije u najavi kod hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika za ljetni red letenja ove godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno