Srijeda, 7 prosinca, 2022

Ruski avioprijevoznik u sezonu kreće s još jednim letom prema Hrvatskoj

Azur Air prije nekoliko je dana najavio uvođenje linije između Moskve i Zagreba sa zrakoplovom tipa B767-300ER, a danas je potvrđena još jedna nova linija ovog prijevoznika prema Hrvatskoj, piše croatianaviation.com.

Kompanija planira već od 02. lipnja uvesti liniju između Pule i St. Petersburga. Linija bi trebala biti u prometu do kraja listopada (27.10.), jednom tjedno, srijedom, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa B757-200, maksimalnog kapaciteta 238 putnika.

U navedenom razdoblju ovaj će ruski avioprijevoznik ponuditi gotovo 10.500 sjedala između St. Petersburga i Pule, te dodatnih 15.500 sjedala na liniji između Moskve i Zagreba.

Otkazivanje Nordwinda na liniji iz Moskve

Iz ove je zračne luke danas stigla vijest kako će Nordwind Airlines, kompanija koja je 28. travnja pokrenula liniju između Moskve i Pule, prekinuti s prometovanjem na istoj od 19. svibnja. Nordwind trenutno nudi u prodaji karte na navedenoj liniji za cijeli ljetni red letenja, pa je za očekivati da će kompanija u određenom trenutku u ovoj ljetnoj sezoni ipak ponovno doći u pulsku zračnu luku.

S obzirom na trenutne najave, linija Azur Aira između St. Petersburga i Pule bit će jedina direktna linija iz ovog ruskog grada prema Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni, a linije prema Puli i Zagrebu zasad jedina odredišta ove ruske aviokompanije u Republici Hrvatskoj.

Osim Nordwinda, prema Puli trenutno prometuje ruski S7 Airlines, njemačka Lufthansa, te hrvatske aviokompanije Trade Air i Croatia Airlines. Prema trenutnim najavama, linije drugih avioprijevoznika postepeno će se uvoditi već od kraja ovog mjeseca.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno