Utorak, 30 svibnja, 2023

Rusi se ne vraćaju u Zagreb ove zime. Aeroflot ukinuo direktni let Moskva-Zagreb

Zagreb bez direktne veze s Moskvom i u zimskim mjesecima

Ruska nacionalna aviokompanija ove se zime neće vratiti u zagrebačku zračnu luku. Aeroflot je prekinuo operacije na liniji Moskva – Zagreb u trenutku izbijanja pandemije i na njoj nije prometovao u ljetnom redu letenja ove godine.

Aeroflot je u normalnim okolnostima prometovao na liniji Moskva – Zagreb svakodnevno, i u ljetnom i u zimskom redu letenja. Nakon izbijanja pandemije kompanija je prekinula promet na ovoj liniji te je ostavljena mogućnost ponovnog uspostavljanja letačkih operacija u zimskom redu letenja, no nakon što je došlo do ponovnog povećanja broja zaraženih u Hrvatskoj (kao i u ostalim državama diljem Europe), kompanija je zatvorila prodaju na liniji Moskva – Zagreb za cijeli zimski red letenja 2020./2021.

Zagreb u ovom slučaju nije izuzetak, Aeroflot je drastično smanjio broj svojih odredišta u Europi i svijetu.

Ovog ljeta Aeroflot uz Zagreb nije prometovao ni prema druga dva odredišta u Hrvatskoj, Splitu i Dubrovniku, iako su letovi za Split bili najavljeni od kolovoza ove godine. Ipak, Aeroflot je početkom svibnja sletio u zagrebačku zračnu luku sa zrakoplovom tipa B777-300ER bez putnika, prevozeći humanitarnu pomoć iz Kine preko Moskve u Zagreb.

Moskva i Zagreb godinu dana bez direktne linije

Prvi redovni let između Zagreba i Moskve trenutno je najavljen za 28. ožujak 2021. godine, kada ujedno počinje i ljetni red letenja. Glavni gradovi Rusije i Hrvatske tako će više od godine dana biti bez izravne zračne veze.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno