Srijeda, 4 listopada, 2023

ROXANICH istarska vinarija na tržište plasirala novo vino DITe 2015

U Motovunu je u subotu predstavljeno vino Mladena Rožanića vlasnika vinarije ROXANICH. Predstavljanje je održano na prekrasnoj terasi hotela Wine & Heritage hotela ROXANICH. Novo vino je nazvano DiTe te je jedinstven spoj dvije autohtone hrvatske vrste plavca malog s Pelješca i terana iz Istre. Za stvaranje ovog vina Rožanić je kombinirao grožđe s Dingača (najznačajnije vinarsko područje na pelješkom poluotoku) i grožđe iz svojih najboljih Rožanićevih vinograda. Kao rezultat dobio je bistro, crveno, djelomično gusto vino. Vino sadrži mirisnu notu višnje, šljive, dima, čokolada i liqurizie.

DiTe vino krasi srednje tijelo, dobra svježina i intenzivan okus, može trajati 10-12 godina ako ga se dobro skladišti. Najbolje ga je konzumirati uz crveno meso ili odrezak od tune. Plavac i terano su odležali 4 godine, budući da su to vina nastala 2015 godine, te su spojena u jedinstvenu kombinaciju 6 mjeseci prije flaširanja. Proizvedeno je 40 hektolitara vina.

Mladen Rožanić se s prvim vinom na tržištu pojavio prije 15 godina, te donio inovativnost na vinsku scenu. Odlučio brendirati lokalna vina poput malvazije i terana, iako je bio težak put dok su se ove dvije sorte prihvatile, danas svi turisti koji dođu u Istru znaju prepoznati ova vina kao vrhunska. Proizvodnja i promocija istarskog vina odlična je reklama Istri kao turističkom odredištu.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno