Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Rovinj za 6% premašio rekordnu 2019. godinu. Čak 38 000 gostiju uživa u gradu rekorderu

Trenutno se u gradu odmara više od 38 tisuća gostiju i to je, ako gledamo današnji dan – 6 posto više od rekordne 2019. godine, objavio je  Dnevnik HTV-a. Da bi ove godine dostigao rekord, Rovinju nedostaje oko 20 posto. No dobre su vijesti da se u noći s ponedjeljka na utorak očekuje 2-milijunto noćenje i to zahvaljujući Nijemcima koji čine trećinu svih gostiju.

– Rekao bih da je ovo rezultat dobre pripreme turističke sezone, ne samo na razini grada Rovinja nego i cijele Istarske županije i stožera. Pokazali smo jednu odgovornost vezano za cijepljenje i pokazali gostima da želimo sigurnu sezonu i da želimo raditi, kazao je gradonačelnik Rovinja i predsjednik Turističke zajednice Marko Paliaga.

Dodao je kako je teško prognozirati kako će se nastaviti situacija s pandemijom ali se u Istri nadaju dobrom rujnu čime će pomoći i cijelom hrvatskom gospodarstvu, piše Poslovni.hr. Naglasio je kako velike manifestacije nikad u Rovinj ljeti nisu privlačile puno gostiju, a za dobre rezultate ‘odgovorni’ su, kaže izvrsni ugostiteljski sadržaji i pridržavanje mjera ugostiteljskih djelatnika. Rovinj, naime – ima bezbroj malih zbivanja. Poput obilaska starogradske jezgre i kušanja domaćih delicija.

Rovinj je izvrsne 2019. ostvario više od 4 milijuna noćenja. Ove bi se godine mogao približiti tome rezultatu. Ponuda je vrhunska, visoke su i cijene, no u Rovinj dolaze oni koji baš to žele. Naime, grad ima najviše smještajnih kapaciteta s 5 zvjezdica i zato je, među ostalim, najtraženiji. Krcata je i luksuzna marina s 5 jedara. Jahtaši dolaze sa svih kontinenata, ali je najviše onih iz Europe. Oni koji su zacijelo još sretniji od svojih gostiju, jesu domaćini. Zarada je izvrsna, posla mnogo pa i vlasnici restorana rade.

Zadovoljstvo ne kriju ni gosti ni turistički djelatnici.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno