Subota, 10 lipnja, 2023

Rok za rekonstrukciju hotela Sumratin 7 godina. Unatoč optužbama, lokacijska dozvola izdana

Lokacijska dozvola za rekonstrukciju Hotela Sumratin izdana je dana 9. listopada 2020. godine, što znači da je uskladio projekt s odredbama GUP-a, o čemu se proteklog mjeseca na veliko i široko pisalo, te dizale bure i oluje. V.d. pročelnika Upravnog odjela za izdavanje dokumentacije u Gradu Dubrovniku, Zdenko Medović je već tijekom intervjua za dubrovnikTV.net rekao kako nema nikakvog razloga da se lokacijska dozvola ne izda, ukoliko se zadovolje sve primjedbe koje su poslane investitoru.

Na današnji upit o kojim je sve usklađenjima bila riječ odgovara:

–  Sukladno zaključku ovog Upravnog odjela od 9. rujna 2020. godine zatraženo je usklađenje sadržaja podzemnih etaža sa člankom 49.  GUP-a ( isključiti wellnes i ostale zajedničke sadržaje za goste), usklađenje  geodetskog projekta  sa arhitektonskim projektom u odnosu na tlocrtnu površinu pod građevinom te jasnije definiranje pješačkih ulaza u građevinu.

Koja je daljnja procedura pred investitorom, nakon ovog prvog koraka, a osobito obzirom na rješavanje imovinsko pravnih odnosa budući je dio zemljišta na kojemu se hotel rekonstruira, u vlasništvu Grada Dubrovnika i RH?

-Investitor je dužan u roku od dvije godine formirati građevinsku česticu, izraditi glavni projekt, rješiti imovinsko-pravne odnose i podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole – odgovaraju iz Grada Dubrovnika.

A koji je rok za izgradnju novog Hotela Sumratin?

– Rok za rekonstrukciju hotela je 7 godina od dana pravomoćnosti građevinske dozvole.

Prije samo mjesec dana na pomolu je bila nova afera. Postojale su čvrste indicije kršenja zakona RH i evidentnog kršenja Statuta Grada Dubrovnika u postupku izdavanja lokacijske dozvole za rekonstrukciju hotela Sumratin od strane gradonačelnika, njegove zamjenice Orlande Tokić te Upravnih tijela Grada Dubrovnika.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno