Četvrtak, 9 veljače, 2023

Riva’s Hotels & Resort gradi hotel u Ičićima. Projekt vrijedan 50 milijuna eura

Radovi koji su vezani uz istražno bušenje na plaži Ičići počet će danas i trajati najdulje do 12. studenoga, najavili su iz Grada Opatije. Riječ je o investiciji od 50 milijuna eura čijom će realizacijom biti izgrađen hotel s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara, gdje je nekada bila bolnica

Kako se pojašnjava, riječ je o radovima za investitora Riva’s Hotels & Resort za potrebe izgradnje hotela u Ičićima, odnosno mosta u sklopu hotela.

– Tijekom odvijanja radova na lokaciji bušenja bit će postavljena odgovarajuća zaštita, a plaža neće biti zatvorena za kretanje pješaka.

Površina na kojoj će se odvijati istražno bušenje bit će, o trošku investitora, vraćena u prvobitno stanje – kažu nadležni iz Grada Opatije.

Podsjetimo, riječ je o investiciji od 50 milijuna eura čijom će realizacijom biti izgrađen hotel s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara koje je danas, nažalost, ruglo neprimjereno potencijalu ovog mjesta, piše Novi list.

Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta.

Ozbiljan investitor je mađarski poduzetnik Lorinz Meszaros

Denis Šikljan, vlasnik DDG grupe, ranije je za Novi list objasnio da iza cijele priče stoji ozbiljan investitor, mađarski poduzetnik Lorinz Meszaros. On je hrvatskoj javnosti poznatiji kao čovjek koji stoji iza NK Osijeka i projekta izgradnje novog stadiona u gradu na Dravi koji je vrijedan 40 milijuna eura.

Vlasnik Rivas Hotels&Resorta, tvrtke koja realizira projekt u Ičićima, tvrtka je Talentis group koja je u vlasništvu obitelji Lorinza Meszarosa i to je formalni investitor i partner u projektu.

Denis Šikljan se već 20 godina bavi nekretninama, realizirao je niz kompleksnih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. No, priznaje, jedan od najvećih poslovnih izazova u njegovoj karijeri je realizacija kompleksnog projekta u Ičićima vrijednog oko 50 milijuna eura.

– Mi smo ga developirali, a investitor ga je kupio nedavno. Sada radimo glavni projekt i do kraja ove godine planiramo početi gradnju. Kao što to obično biva, cijela priča je krenula slučajno.

Karlovačka banka s kojom smo poslovno povezani nam je ponudila zemljište koje je bilo u vlasništvu Industrogradnje.

Ta je tvrtka mislila realizirati projekt na tom atraktivnom zemljištu, ali nije se ništa dogodilo. Industrogradnja je u međuvremenu propala. Karlovačka banka nam je ponudila razvijanje projekta.

Preko sportskih veza smo došli do zainteresiranog investitora koji ga je kupio od Karlovačke banke. Riječ je o Lorinzu Meszarosu. Mi smo ostali developeri i zaduženi smo za realizaciju kao izvođači, ispričao je u rujnu 2020. godine Novom listu Denis Šikljan.

Lokacija je veliki izazov za svakog developera

Kada je riječ o ovom projektu, on je interesantan jer daje novu vizuru mjestu Ičići. Godinama je atraktivno zemljište od 20.000 »kvadrata« u samom centru mjesta i odmah do plaže bilo zapušteno.

 Sama lokacija je veliki izazov za svakog developera jer omogućava revitalizaciju samog zemljišta, ali i cijelog mjesta. Projekt će omogućiti iskorak i kada je riječ o turističkoj destinaciji i zbog toga smo pazili, pazimo i pazit ćemo na svaki detalj.

I zbog Ičića i zbog investitora, jer cijela je priča vrlo poticajna u svakom smislu. Planiramo napraviti trg ispod našeg objekta koji ćemo u potpunosti otvoriti javnosti, a nalazit će se sjeverno od plaže i postojeće ceste te našeg objekta.

Bit će to trg koji danas nedostaje i koji će se urediti sukladno atraktivnosti Ičića i našeg objekta.

Planirane su fontane, određeni trgovački sadržaji i kompletno hortikulturno uređenje kako bi to bio reprezentativan prostor na koji će svatko htjeti doći. Riječ je o multifunkcionalnom trgu koji će biti javan. Uvjereni smo da će Ičići dobiti centar koji danas nedostaje, pojašnjava Šikljan.

Vrijednost investicije 50 milijuna eura

On pojašnjava da je vrijednost investicije 50 milijuna eura, a investitor je jedna mađarska kompanija koja u svom portfelju ima već 30 hotela u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

– Oni su etablirano ime u turizmu i imaju velike aspiracije i planove kada je riječ o hrvatskom tržištu. Vlasnik kompanije je Lorinz Meszaros, u Hrvatskoj poznat po tome što je prije nekoliko godina kupio NK Osijek.

To je jedna od njegovih kompanija, to mu čak nije ni core business, ali je osobno zainteresiran da razvije turistički segment poslovanja u Hrvatskoj. Ovaj projekt nije kraj jer je čest gost u Opatiji, brod ima u Rijeci i vrlo je vezan za Kvarner.

Projekt uključuje izgradnju hotela s pet zvjezdica te gradnju hotelskih vila koje će biti tunelom biti povezane s hotelom. Gradit će se 12 vila koje će biti dio hotelskog kompleksa, dok će hotel imati 180 soba.

Podrazumijeva se da je riječ o vrlo luksuznim objektima, a o čemu će svjedočiti i kategorizacija s pet zvjezdica. To znači da će se graditi bazeni, vrhunski ugostiteljski sadržaji…

Naglašavam da će most koji ćemo izgraditi preko ceste biti u javnoj upotrebi jer je smisao projekta da od njega ima korist i lokalna zajednica. Uvjereni smo da će to tako zaista i biti, optimist je Šikljan.

On je pohvalio suradnju s lokalnom samoupravom, a ističe da s mještanima Ičića žele postići suradnju na obogaćivanju turističke ponude mjesta i prepoznavanja destinacije kroz niz društvenih i kulturnih aktivnosti na novom trgu ispred budućeg hotela.

Trudili smo se cijeli projekt što više uklopiti u prostor da ne strši i da ne bude preglomazan. Napravili smo hortikulturnu studiju i u suradnji s konzervatorskim uredom trudili se sačuvati što više već postojećeg zelenila.

Sama izgrađenost objekta je na 56 posto od ukupno dozvoljenih kvadrata po prostornom planu, što znači da smo namjerno smanjili objekt da bi se uklopio u sredinu, najavljuje Šikljan.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno