Srijeda, 4 listopada, 2023

Rijeka ima nove linije u najavi. Čak 100 000 sjedala više u prodaji od prethodne godine

Avioprijevoznici su započeli s objavljivanjem ljetnog reda letenja za predstojeću sezonu. Uz Zadar, u Hrvatskoj se s vijestima o novim linijama ili povećanju rotacija na postojećima ističe i Zračna luka Rijeka koja u ovom trenutku u prodaji ima 100 tisuća sjedala više u odnosu na prethodnu, 2021. godinu!

Kako smo ranije izvještavali u zasebnim objavama, Zračna luka Rijeka u ovom trenutku ima najavljeno nekoliko novih linija, ponovno uvođenje ranije ukinutih, ali i povećanje kapaciteta na linijama koje su prošle godine bile u prometu, piše Croatian Aviation.

Trenutno je u prodaji čak 102 tisuće sjedala više iz odnosno prema Zračnoj luci Rijeka u predstojećem ljetnom redu letenja, što je naravno, značajno povećanje. Do početka ljetnog reda letenja određeni bi avioprijevoznici također trebali objaviti još dobrih vijesti za riječku zračnu luku, no trenutno su ovo sljedeći noviteti:

  • Ryanair – povratak u Rijeku s prvim danom ljetnog reda letenja (27.03.) te dva leta tjedno prema Stockholmu, Londonu i Brusselsu. Ukupno 70.308 novih sjedala. Linije nisu prometovale u 2021. godini,
  • Condor Airlines – povratak u Rijeku u svibnju. Uvođenje linija prema Frankfurtu i Dusseldorfu. Jedan let tjedno za Frankfurt te dva leta tjedno za Dusseldorf. Ukupno 20.520 novih sjedala.
  • Lufthansa – povećanje broja tjednih rotacija između Frankfurta i Rijeke, uvodi se drugi tjedni let, svake srijede, od 25. svibnja. Ukupno 7.392 novih sjedala.
  • Air Serbia – povratak u Rijeku u lipnju. Ponovno povezivanje Rijeke i Beograda do sredine rujna, dva puta tjedno. Ukupno 3.920 novih sjedala.

Prema trenutnim informacijama, Rijeka bi u ljetnom redu letenja ove godine trebala biti povezana s nešto više od 20 međunarodnih odredišta, no realizacija programa avioprijevoznika svakako će ovisiti o kretanju globalne pandemije s obzirom na utjecaj pandemije na samu putničku potražnju.

Pritom valja istaknuti kako bi njemački Eurowings, najbliži partner riječke zračne luke, ovog ljeta trebao također imati značajno više letova prema Kvarneru. Očekuje se da će i poljski LOT povećati broj operacija, a ovog bi ljeta s primjenom trebao započeti i novi PSO program kojim bi se povećao kapacitet na domaćim linijama između Rijeke, Osijeka, Splita, Dubrovnika i Zadra.

Podsjećamo, kroz riječku je zračnu luku u 2021. godini prošlo ukupno 56.388 putnika, dok je 2019. godine zabilježen najveći broj putnika od samog otvaranja zračne luke, ukupno 200.841 putnika.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno