Srijeda, 4 listopada, 2023

„Rijeka – I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz.

Rijeka na poznatom Međunarodnom festivalu turističkih filmova Zagreb Turfilm Festival  sa promotivnim filmom TZ Rijeke i produkcijske kuće Balduči.

„Rijeka – I miss you“ osvojio dvije velike nagrade.

Festival se održao u online izdanju. Od 2012. ovaj festival posvetio se stvaranju brenda koji zastupa kreativnost i prestiž. Svrstali su se među najbolje turističke festivale svijeta. Natjecanje je podijeljeno u četiri kategorije, tri međunarodne i posebna kategorija hrvatski film.


Ovogodišnji međunarodni žiri festivala pregledao je sva djela koja su ušla u konkurenciju. Bilo je 192 filma iz 41 zemlje. Našem promotivnom filmu dodijeljene dvije nagrade:.

  • 1. mjesto u međunarodnoj konkurenciji za najbolju turističku destinaciju-grad
  • 1. mjesto u konkurenciji hrvatskih turističkih filmova za turističku destinaciju – grad

Promotivni film „Rijeka – I miss you“ snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba i TZ grada Rijeke. Dirigentnu palicu imala je producentica i scenaristica Spomenka Saraga, redatelj Hervea Tirmarchea i snimatelj Jalil Armija. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova. Do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili su prestižne nagrade diljem svijeta.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci.Rijeka se tako predstavila kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase. Od prekrasnog Trsatskog kaštela nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, delicijama riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

”Rijeka I miss you” slogan

Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije biti pravi slogan trenutne turističke situacije. Kao takav koristi se u trenutnim kampanjama koje provode

Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već peta i šesta nagrada. Rijeka – I miss you osvojio je ove godine drugo mjesto na 20. jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu. Osvojena nagrada je u kategoriji City International / Međunarodni gradovi. Također drugo mjesto odnosno srebrnu medalju film je osvojio i na New York Film Festivalu – Film & TV Awards u kategoriji Corporate image PR & Social Engagement. Drugo mjesto osvojio je i na američkom festivalu 41. The Telly Awards u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism. Četvrta nagrada je posebno priznanje žirija na Međunarodnom festivalu turističkih filmova Tourfilm Riga.

Promotivni film „Rijeka – I miss you“ ušao je u još jedno finale i to ART&TUR Festivala u Portu. Glasajte!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno