Utorak, 26 rujna, 2023

Riječki Hilton Costabella ima najmlađeg michelinovog Chefa

Riječki resort veseli se novim okusima u svojoj kuhinji.

Riječki Hilton u sljedećim će mjesecima oduševljavati svoje goste novim gastro kreacijama. Naime, Chef Deni Srdoč novi je glavni kuhar ovog prestižnog resorta.

Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije u Nebo Restaurant& Lounge uzbudljiv je projekt kojem se jako veselim, riječi su chefa Denija Srdoča.

Riječki Hilton pridružio timu ”krčkog” Chefa

Najmlađi hrvatski kuhar koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč od 1. rujna više nije chef u restoranu Draga di Lovran. Od tog dana se domaća gastro scena bavi i pitanjem kuda će mladi kulinarski mag, Hoće li ostati u Hrvatskoj ili će ga ‘ukrasti’ neki elitni restoran u inozemstvu? Rođeni Krčanin, doznaje se danas, i dalje neće daleko od svog otoka.

Naime, pridružuje se timu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa kao glavni kuhar za Nebo Restaurant & Lounge. Inače, otvorenje Hilton Rijeka Costabella Beach resorta, smještenog na potezu od Rijeke prema Opatiji, planira se početkom iduće godine.

– Iznimno se radujemo iskazati dobrodošlicu Deniju kao glavnom kuharu ekskluzivnog restorana smještenog na zadnjem katu našeg resorta. Sa Denijem koji će predvoditi tim stručnih kuhara u tom restoranu, donijet ćemo novo kulinarsko iskustvo i avanturu u Kvarnerski zaljev i Hrvatsku. Ovim riječima Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa pozdravio je novog Chefa. Dvadesetosmogodišnji chef može se pohvaliti i titulom najboljeg mladog hrvatskog kuhara 2018. . Isto tako i mladim talentom godine od strane vodiča Gault & Millau.

Ljubav i strast prema kuhanju usadila mu je baka koja mu je bila inspiracija za odabir karijere i odluku da upiše privatni kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu.

– Moja jela su kreativan i suvremen prikaz mediteranske i hrvatske tradicije, sa receptima i sastojcima podrijetlom iz cijele Hrvatske”. Chef Deni Srdoč u svojoj kuhinju kombinira moderno i tradicionalno s daškom talijansko-francuskog utjecaja.

Iako glavni izvor nadahnuća ostaje ukorijenjen u njegovom mediteranskom nasljeđu, Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima. Tijekom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju ove šarolike destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača. Oni se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola ” i “zero food waste”, poručuju iz riječkog Hilton Costabella resorta.   Novi će resort imati 194 smještajne jedinice, uključujući sobe i apartmane u vilama sa pogledom na more. Isto tako i holistički wellness, šest restorana i barova, privatnu plažu, četiri dvorane za sastanke i vanjske prostore za razna događanja.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno