Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Rezervirajte izlet preko Smart Travel agencije i tako donirajte ‘Boranki’ za obnovu opožarenih područja Dalmacije

Planet Zemlja je naš jedini dom za kojeg smo svi odgovorni i veliki i mali. Različitim događanjima i akcijama svake godine nastoji se skrenuti pozornost na brojne opasnosti koje prijete životu na Zemlji i dovode do porasta globalnog onečišćenja te potaknuti ljude da osvijeste problem zagađenja okoliša.

Kako bismo ojačali svijest ljudi prema prirodnom okolišu, 22. travnja obilježavamo Dan planete Zemlje, koji je prvi put obilježen 22. travnja 1970. na sveučilištima SAD-a. Tema 51. Dana planeta Zemlje glasi ”Restore Our Earth” (Obnovimo našu Zemlju), a namjera je prikazati realnost i prisutnost klimatskih promjena te motivirati na veće zalaganje i promjene koje će u konačnici doprinijeti boljitku svih nas.

Brojni su primjeri i promjene koje svatko od nas može uvesti u svakodnevni život i već danas postati ekološki osvještenija osoba i na taj način pomoći obnovi naše planete. Jedan od načina na koji možemo obnoviti Zemlju je sadnja drveća odnosno obnova i pošumljavanje požarom opustošenih površina. Upravo time se bavi hvalevrijedna akcija volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije ”Boranka”, nastala suradnjom Saveza izviđača Hrvatske s Hrvatskim šumama i Gorskom službom spašavanja.

Boranka je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, pogotovo djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara. Edukacije provode stručnjaci iz redova izviđača, vatrogasaca, HGSS-a i Hrvatskih šuma. Akcije sadnje stabala odvijaju se vikendima tokom jeseni, kada su za to najbolji uvjeti u prirodi. Odabir vrste koje se sade i lokacija na kojima se sadi provodi se isključivo u suradnji sa strukom i stručnjacima iz Hrvatskih šuma.

Boranka je, u manje od tri godine postojanja, postala najveća volonterska kampanja pošumljavanja požarišta u čitavoj Europi i najnagrađivanija neprofitna kampanja u Hrvatskoj ikada.

Agencija Smart Travel d.o.o. svjesna je važnosti zelenih površina za održivost i kontinuitet života na Zemlji te će financijski poduprijeti ovu akciju. Uplatom svakog izleta, sudjeluje se u donatorskoj akciji i pomaže obnavljanju opožarenih područja Dalmacije i bojanju Hrvatske u zeleno, dok se u jesen, u suradnji s agencijom Smart Travel možete pridružiti u volontiranju i pomoći u pošumljavanju opožarenog tla te na taj način vratiti dio zelenila prirodi.

Zanima Vas kako još možete pomoći? Na stranici www.boranka.hr pronađite virtualnu šumu, nacrtajte svoje drvce i posadite ga. Vaše virtualno drvo postati će pravo drvo, koje će volonteri Boranke posaditi i na taj način doprinijeti nastanku novih zelenih površina.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno