Utorak, 21 ožujka, 2023

Restoran Pelegrini danas zatvara dio terase. Od 27.rujna tim je na godišnjem.

Pelegrini je danas puno više od samog restorana. Kroz godine smo postali prepoznatljivi restoran po brojnim suradnjama s malim hrvatskim proizvođačima na čijim proizvodima gradimo našu kulinarsku filozofiju-poručuju iz Pelegrini restorana.

Chef Rudi Štefan sa svojim timom najzaslužniji je za ovu izvanrednu priču. Hrvatski restoran s ovako modernim pristupom a opet njegujući mediteransku tradiciju, doista je rijetkost. Restoran Pelegrini više je od samog ugostiteljskog objekta. Danas je jedan od sinonim vrhunske kuhinje i same šibenske gastronomije. Svojim istančanim pristupom svakodnevno koristi svježe i lokalne namirnice. Ovakav pristup izmeđšu ostalog, potičei sve druge da se okrenu hrvatskim proizvodima. Suradnja lokalne ponude i potražnje ključ je uspjeha i održivog turizma sutra.

U zadnjih par godina, ovaj izvanredan restoran-projekt zasluženo se okitio brojnim titulama i nagradama:

2020 – 1* Michelin, 17/20 – 4 toke Gault & Millau,

2019 – 1* Michelin, 17/20 – 4 toke Gault & Millau, 94/100 Falstaff, Grand Prix za višegodišnju izvrsnost – Dobri Restorani

2018 – 1* Michelin, 17/20 – 4 toke Gault & Millau, Najbolji restoran Hrvatske/Chef godine – Dobri Restorani

2017 – JRE Service Award 2017, Najbolji restoran Hrvatske/Chef godine – Dobri Restorani

2015, 2016 – Najbolji restoran Hrvatske – Dobri Restorani

Sve ove nagrade šibenskoj ekipi izniman su poticaj. U ovoj ”kriznoj” sezoni uspjeli su održati konitnuitet, no kako danas doznajemo s njihovog Facebook profila, ipak se nešto mijenja.

Kapacitet sjedećih mjesta za posezonu se smanjuje. ”Naša velika terasa na trgu 4 bunara je zatvorena, a vas čekamo na malom štekatu koji gleda na katedralu sv. Jakova”, poručio je Pelegrini. Također su poručili svim svojim gostima da na zasluženi odmor. nakon ove ”čudne” sezone, cijela ekipa ide 27.09.2020.. Stoga, ako ste namjeravali u rujnu uživati u delicijama Pelegrini restorana bolje požurite i rezervirajte svoje mjesto.

Znamo da nisu jedini koji su promjenili radno vrijeme, smanjili kapacitete, i odlučili se na godišnji odmor. No, ovo nekako govori da je kriza potresla doista svaki kutak hrvatske gastronomije. Nadamo se da ćemo ubrzo ponovno moći pisati o vrhunskih gastronomskim užicima ovog šibenskog tima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno