Utorak, 30 svibnja, 2023

Rentlio, travel tech tvrtka iz Zadra sklopila s Infinum Ventures posao godine

Tomislav Car opet ulaže. No, ovoga puta preko investicijskog ogranka svoje tvrtke, najvećeg proizvođača mobilnih aplikacija u Hrvatskoj Infinuma. Njegov Infinum Ventures investirao je u zadarsku turistički startup Rentlio. Vrijednost ulaganja nije objavljena.

Tomislav Car svoju je prvu startup investiciju napravio 2017. godine. Tada je uložio u srednjoškolski startup svog sugrađanina, a danas jednog od najpoznatijih startup osnivača u Hrvatskoj, Alberta Gajšaka. Albert je u tom trenutku bio tek na početku sa CircuitMessom, kojeg je Novac.hr nedavno proglasio jednim od 25 najperspektivnijih startupa u 2022. godini u Hrvatskoj.

U međuvremenu je Car preko Infinuma pokrenuo Productive, svoj prvi digitalni proizvod koji na tržištu nastupa kao zasebna tvrtka. Dogovorio je i partnerstvo s Porsche Digitalom čime je u Hrvatskoj osnovao R&D tvrtku Porsche Digital Croatia.

Paralelno, u startupe su u Hrvatskoj počeli ulagati Infobip, investicijom u STEMI, te Mate Rimac investicijom u Codemap pa ne čudi da sada i Carev Infinum želi dati svoj pečat daljnjem razvoju startup ekosustava u Hrvatskoj.

Rentlio je jedan od najvećih hrvatskih igrača u segmentu digitalne transformacije turizma. Zadarski startup razvio je vlastitu cloud platformu za upravljanje turističkim objektima. Na nju je lani prešao Irundo, do pandemije najveća tvrtka za upravljanje apartmanima u Hrvatskoj. Preko Rentlija se upravlja s više od 8000 smještajnih jedinica u 40 država.

U Hrvatskoj Rentlio koriste, među inim, hoteli istarski San Rocco, Martinis Marchi na Šolti i dubrovački Prijeko Palace, a vani, portugalski lanac FLH, britanski Happy Days Group SA i slovenski Fine Ljubljana Apartments.

Zadnju godinu prije pandemije Rentlio je zaključio s prihodom od 4 milijuna kuna i četvrt milijuna kuna dobiti. Dvije posljednje godine lockdowna ovaj je startup osjetio u smanjenju potražnje. Prihod mu je u 2020. pao na 3,44 milijuna kuna i po prvi je put zabilježio gubitak od 298.308 kuna, piše Jutarnji list.

Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija kaže da će im investicija Infinum Venturesa pomoći da krenu u akvizicije novih tržišnih segmenata i povećaju tim.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno