Petak, 9 lipnja, 2023

Renesansa turističke industrije dolazi, poručio je Mislav Veselica iz Cor Travel Lab-a

Izvrstan podcast s izvrsnim gostom. Bilo je pravo zadovoljstvo slušati vrsnog turističkog profesionalca Mislava Veselicu i njegov osvrt na situaciju u kojoj su se svi uključeni u turizam našli. Marko Veselica dio je tima Globtour event agencije i vlasnik Cor Travel Lab agencije gdje djeluje kao savjetnik za razvoj. Uz naglasak da uz povoljnu dinamiku cijepljenja možemo očekivati i goste iz Sjeverne Amerike i Europe, spomenuto je i da je Hrvatska pozicionirana među tri najpoželjnije long distance destinacije kod Amerikanaca.

Mislav Veselica naglasio je i činjenicu da je u ovakvoj situaciji sustav vrijednosti možda čak bitniji od same destinacije, te da ga trebamo graditi kako bi naš putnik dobio najbolji omjer cijene i kvalitete te servis podrške u što je uključena i garancija sigurnosti u destinaciji.

Copy paste i restart treba ostaviti iza sebe

”Renesansa” industrije dolazi, kaže Veselica, i njoj se treba prilagoditi. Potrebna je transformacija industrije turizma, te pokušati izbjeći zamku bagatelizacije iste. Copy -paste i restart treba ostaviti iza nas te se okrenuti emociji i ”human to human” momentu koji moraju biti ključni u ovakvoj situaciji, zaključuje Veselica.

”Što se tiče uloge Vlade RH i krovne turističke institucije, moramo uahvaliti na dosadašnjoj pomoći putem mjera jer bez toga mnoge agencije ne bi uspjele preživjeti. No, treba biti svjestan da ne smijemo ovisiti isključivo o njima. Putničke agencije moraju same artikulirati smjer u kojem treba ići dalje. Podloga u svakoj suradnji definitivno mora biti interes zajednice a ne pojedinca. Svjedočili smo tome i u 60-tim godinama prošlog stoljeća, klada su upravo putničke agencije bile glavna poluga u pozicioniranju naših destinacija od Dubrovnika, Splita, Istre”, poručuje Mislav Veselica.

Cijeli podcast Turizam24 možete pogledati i na našem Youtube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=LuQXM61j5Ro&t=2s. Pretplati se i gledaj!

I ne zaboravite odigrati našu Nagradnu igru sponzora Zigante tartufi.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno