Subota, 10 lipnja, 2023

Razgledati zgradu banke u Splitu možete za 50 000 kuna jamčevine. Hoće li u Križevoj ulici niknuti novi hotel?

OTP banka prodaje svoju poslovnu zgradu u Križevoj ulici na kućnom broju 1, u samom centru Splita. Naime, OTP nekretnine objavile su javni poziv za prikupljanje ponuda. Predmet prodaje je upravo zgrada površine 1125 četvornih metara i pripadajuće joj zemljište površine 333 “kvadrata”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako stoji u pozivu, nekretnina se prodaje u viđenom stanju prema načelu “viđeno – kupljeno”.

– Razgled nekretnine je moguć uz prethodnu najavu i uplatu iznosa od 50 tisuća kuna, koji se nakon razgleda nekretnine vraća uplatitelju na račun ili se ubraja u iznos jamčevine koju je potrebno uplatiti ako se daje obvezujuća ponuda – piše u objavljenom pozivu.

Da bi obvezujuća ponuda bila važeća, potrebno je uplatiti iznos od 500 tisuća kuna kao jamčevinu za ozbiljnost ponude na račun OTP Nekretnine, a taj iznos će se uračunati u cijenu ako uplatitelj bude izabrani kupac ili će im se vratiti ako njihova ponuda ne bude prihvaćena od komisije.

– Ako obvezujuće ponude budu približne ili izjednačene, svi ponuditelji obvezujućih ponuda dobit će priliku dostaviti dodatnu povoljniju ponudu. Konačnu odluku o prihvaćanju ponude donijet će četveročlana komisija. Ako ponuda najboljeg ponuđača bude prihvaćena, a on ipak odustane, Banka će zadržati navedeni iznos jamčevine, navodi se.

Sve ponude se dostavljaju u zatvorenoj omotnici s dokazima i dokumentaciji na adresu OTP Nekretnine, Divka Budaka 1D, 10.000 Zagreb. Ispod adrese na prednjoj strani omotnice pošiljke obvezno navesti: “Ne otvarati – ponuda za kupnju nekretnine”.

Time se završava još jedno poglavlje o sudbinama splitskih javnih zgrada, navikli smo je zvati “banka na dnu Križeve”, a možda će uskoro postati “hotel na dnu Križeve”.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno