Srijeda, 7 prosinca, 2022

Raste broj međunarodnih linija prema Hrvatskoj. Nazire li se ipak sezona?

Zračni se promet polako oporavlja, kako se bližimo ljetu, tako raste i broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, piše croatianaviation.com.

Zračna luka Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik u subotu, 24. travnja, imala je ukupno 5 međunarodnih i domaćih linija. Dva let obavila je Croatia Airlines prema Zagrebu, dva leta Lufthansa prema Munchenu i Frankfurtu, te jedan let EasyJeta prema Ženevi.

Ove nedjelje promet je znatno slabiji. Na redovnoj liniji iz Madrida u Dubrovnik je sletjela španjolska Iberia, a ostala dva leta obavila je Croatia Airlines iz Zagreba.

Zračna luka Pula

Pulska je zračna luka ovog vikenda imala skroman promet, no valja istaknuti kako je s prometom započela prva međunarodna linija u ovoj sezoni iz Moskve koju smo ranije i najavili (više o tome OVDJE).

Zračna luka Split

Splitska je zračna luka imala najprometniji vikend na obali. Dva leta prema Splitu ove su subote imale sljedeće kompanije: EasyJet iz Basela i Ženeve, Eurowings iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Croatia Airlines iz Frankfurta i Zagreba, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, dok je KLM obavio jedan let na liniji iz Amsterdama s većim zrakoplovom tipa B737-700. Na liniji Lufthanse iz Frankfurta prometovao je zrakoplov tipa A319.

Promet je ove nedjelje bio slabiji i u Splitu. Od sedam najavljenih letova čak šest je obavila Croatia Airlines; prema Zagrebu, Frankfurtu, Osijeku i Rimu. KLM je i ove nedjelje prometovao između Amsterdama i Splita sa zrakoplovom tipa E175.

Zračna luka Zagreb

Zagrebačka je zračna luka najprometnija i ovog vikenda. U subotu je Zagreb imao 14 dolazaka zrakoplova, od toga su čak četiri leta bila iz Frankfurta te tri iz Amsterdama. Osim Croatia Airlinesa, prema Zagrebu su letjeli i Qatar Airways, Air France, KLM i Lufthansa.

Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar ove subote i nedjelje bila je povezana s Pulom i Zagrebom domaćim letovima Croatia Airlinesa, a u subotu je u Zadar sletio i LuxAir na redovnoj liniji iz Luxembourga koja je u prometu od prošlog vikenda.

Ostale tri hrvatske zračne luke, Osijek, Rijeka i Brač, ovog vikenda nisu imale redovnih međunarodnih linija.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno