Nedjelja, 5 veljače, 2023

Radna snaga – preduvjet uspješne i kvalitetne sezone 2022.

Okrugli stol će se u HGK u Splitu održati na Svjetski dan turizma, 27. rujna.

U trenutku kada turistička sezona, koja je u ovoj iznimno izazovnoj godini u svojim udarnim mjesecima u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Hrvatskoj polučila odlične rezultate, i dalje traje i lagano se kreće k posezoni, pogled je već potrebno usmjeriti prema narednoj godini, kako bi rezultati i u 2022. bili jednako dobri, odnosno još bolji.

S tim ciljem HGK – Županijska komora Split organizira okrugli stol pod nazivom Radna snaga – preduvjet uspješne i kvalitetne sezone 2022., koji će se simbolično održati upravo na Svjetski dan turizma, u ponedjeljak, 27. rujna s početkom u 11 sati u gospodarskoj komori u Splitu, Obala A. Trumbića 4.

Cilj je okruglog stola već sada otvoriti razgovor o problemu radne snage u turizmu, temi koja opterećuje domaći turizam, te sagledati različite aspekte i izazove vezano za ovu tematiku kako bi se na vrijeme krenulo s iznalaženjem rješenja koja će omogućiti uspješnu turističku sezonu 2022.

Kvalificirana i kvalitetna radna snaga od presudne je važnosti u svim djelatnostima, a posebno je to vidljivo kod uslužnih djelatnosti poput turizma. Stoga je pitanje dostatne i stručne radne snage u turizmu, koje je pandemija samo na neko vrijeme maknula iz fokusa, pitanje koje zahtijeva sinergijsko djelovanje i adekvatna rješenja ukoliko želimo imati uspješnu iduću i naredne turističke sezone.

U ljetnom periodu turizam je prema prihodu i broju zaposlenih druga najznačajnija djelatnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odmah iza trgovine te je, što je vrlo bitno, generator razvoja ostalih djelatnosti. A dostatnost i kvaliteta radne snage u turizmu direktno i dugoročno utječe na naš turistički proizvod i rezultat.

Na okrugli stol su, uz predstavnike strukovnih grupacija HGK – Županijske komore Split koje su vezane za turizam, pozvani predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva unutarnjih poslova (Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca PU splitsko-dalmatinske u Splitu), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, agencija za zapošljavanje te ostali dionici u turizmu koji imaju iskustvo i potrebu zapošljavanja strane radne snage. 

Sudjelovanje je za članice HGK besplatno, a broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim preporukama.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno