Petak, 31 ožujka, 2023

Radna skupina za oporavak međunarodnih putovanja. Global Travel Taskforce britanske Vlade

Vlada Velike Britanije formirala je Global Travel Taskforce za oporavak međunarodnih putovanja. Izvršni direktori Virgin Atlantic-a i easyJet-a ocjenili formiranje radne skupine kao “korak u dobrom smjeru”

U srijedu je vlada Velike Britanije objavila da je odlučila formirati posebnu radnu skupinu za putovanja kako bi podržala turističku industriju i promovirala siguran oporavak međunarodnih putovanja. Taj potez dolazi devet mjeseci nakon što je pandemija COVID-19 poremetila britanski sektor turizma, ugostiteljstva i zrakoplovstva.

Spomenuto je da će Globalna radna skupina za putovanja podnijeti izvještaj premijeru Borisu Johnsonu. Njime će predsjedati Grant Shapps, državni tajnik za promet i Matt Hancock, državni tajnik za zdravstvo i socijalnu skrb.
Cilj Globalne radne skupine za putovanja bit će razmotriti korake koje bi vlada poduzela na domaćoj i međunarodnoj razini kako bi omogućila siguran i održiv oporavak međunarodnih putovanja. Kako bi ispunila cilj, radna skupina će raditi s industrijom na sigurnom smanjivanju razdoblja samoizolacije testiranjem, razmotriti niz drugih mjera za potporu sektoru putovanja, uključujući razvoj globalnog okvira za olakšavanje putovanja, kao i analizirati načine na koje će vlada štititi sposobnost testiranja NHS-a istodobno podržavajući razvoj privatno financiranih alternativa.

Nakon najnovijeg vladinog poteza, nekoliko čelnika industrije, uključujući izvršne direktore Virgin Atlantic-a i easyJet-a, izdalo je zajedničko priopćenje u kojem je rečeno da je formiranje radne skupine “korak u dobrom smjeru”. U priopćenju se također dodaje da je u ovom trenutku potrebna veća hitnost u provedbi mjera te se spominje kako putnici trebaju čvrstu obvezu da će se sveobuhvatni režim testiranja provesti početkom studenog. Međutim, neki profesionalci u zrakoplovnoj industriji i dalje smatraju formiranje radne skupine zakašnjelim naporima vlade.

Tim Alderslade, izvršni direktor zrakoplovne tvrtke Airlines UK, koja zastupa britanske prijevoznike, dodao je u svojoj izjavi da vlada testiranje smatra korakom naprijed, ali industrija zahtijeva detaljne informacije. Spomenuo je da je potrebno testiranje prije odlaska za sve dolaske u Veliku Britaniju, jer taj proces postaje međunarodna norma, što je prije moguće.

Također je rekao da je zrakoplovstvo u kritičnom trenutku i da nema više vremena za gubljenje. Također je pozvao premijera da se brzo djluje kako bi se testiranje počelo najkasnije do kraja studenoga kako Britanija ne bi izgubila daljnji teren sa svojim najbližim suparnicima.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno