Subota, 10 lipnja, 2023

Radionica japanskih jela chefa Marka Đuraševića

Radionica se održava u Splitu, četvrtak 8. listopada 2020. u 17:00h u prostorijama Kuharske akademije Škmer.

Radionica Otkrijte umami by kuharski virtuoz Marko Đurašević. Chef koji je preko 20 godina radio u vrhunskim španjolskim restoranima, a odnedavno je executive chef splitske Kinoteke i NoStressa. Okosnica tečaja bit će umami – japanski pojam kojim se nastoji opisati peti okus uz slatko, kiselo, slano, gorko…Umami daje, kako navodi Đurašević, osjećaj okusne potpunosti, zaokruženu cjelinu okusa spajanjem pomno biranih sastojaka. Umami će se dočarati u jelima kroz uporabu temeljca dashija, ključnog sastojka kuhanih jela japanske kuhinje. Na repertoaru su i druge delicije zemlje izlazećeg sunca. U fuziji s Mediteranom i lokalnim namirnicama spoznat će se kompleksni okusi koji tvore umami.

Radionica menu:

  • Miso juha
  • Juha s gljivama
  • Tempura (kozice, bijela riba…) uz tradicionalni umak Tentsuyu
  • Kamenica s tartarom od pancete , kavijarem i dashi pjenom
  • Tataki od tune sa šalšom od poma / fuzija Jadrana i Japana
  • tartar od lososa / fuzija Japan i Europa

Cijena tečaja je 450 kuna. Uključuje kuhanje s porfesionalnim i nagrađivanim Chefovima u ”Kuharskoj akademiji”, namirnice, piće, opremu, recepture i konzumaciju jela nakon radionice.

Tko je Marko Đurašević


Cetinjanin Marko Đurašević stigao je u Split s mjesta glavnog kuhara japansko-brazilskog restorana Ikibana u Barceloni. Najveći utjecaj na njegov kulinarski rukopis ostavio je slavni chef César Marquiegui za kojeg je Marko radio u Nou Manolin u španjolskom Alicanteu, a učio se tamo te kod slavnog Oscara Marcosa u Kataria Gastronomici. Kuhao je Đurašević i u Hotel Arts Barcelona “Ritz Carlton”, te u trima restoranima koji imaju po dvije Michelinove zvjezdice; madridskoj Aroli, Enoteci u Barceloni, te u Miramar Llança u Gironi. Đurašević radi kompleksna jela apotekarskom preciznošću, služeći se suvremenim tehnologijama i opremom, a inspiraciju pronalazi u latino-azijskim fuzijama, pa i u antičkim recepturama.

Organizacija SKMER ACMER

ŠKMER Kuharska Akademija mjesto je okupljanja profesionalnih chefova, slastičara, ugostitelja, kuhara amatera i djece koje uživaju u kuhinji!

Osnovni ciljevi Udruge su:

  • promicanje i unapređivanje kuharske struke
  • suradnja s drugim istovrsnim i sličnim domaćim i inozemnim savezima i organizacijama
  • organiziranje natjecanja, gastro izložbi, festivala i prezentacija s ciljem promocije kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu
  • edukacije kuhara, ugostitelja, građanstva, djece i ostalih zainteresiranih za kulinarstvo u zemlji i inozemstvu

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku: http://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji“, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.
PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:
http://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno