Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Qatar Airways reducirao letove na ionako jedinoj liniji prema Hrvatskoj

Qatar Airways ažurirao je svoj red letenja na liniji Doha – Zagreb – Doha. Kompanija je dodatno reducirala broj tjednih letova na svojoj jedinoj liniji prema Hrvatskoj, doznaje croatianaviation.com.

Qatar Airways napravio je izmjene u svom redu letenja za ostatak zimskog te početak rednog reda letenja.

Ova poznata kompanija najavila je povećanje broja tjednih letova prema Zagrebu u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, pustivši u prodaju drugi tjedni let na ovoj liniji. Do realizacije istih, zbog slabe potražnje, ipak nije došlo, te kompanija nastavlja prometovati na zagrebačkoj liniji svega jednom tjedno, svakog petka.

Poražavajuća je činjenica da Qatar Airways trenutno nema mogućnosti za popuniti svoj najmanji zrakoplov u floti (A320) prema Zagrebu, sve zbog utjecaja globalne pandemije i putničkih restrikcija između država.

Kompanija je do prije nekoliko dana nudila od kraja ožujka dva dnevna leta prema Zagrebu, što je zapravo raspored koji je postojao prije izbijanja globalne pandemije te do sada nije mijenjan.

Spomenuta dva dnevna leta više nisu dostupna za booking na web stranici aviokompanije. Umjesto dva puta dnevno, kompanija planira prometovati dva puta tjedno (utorkom i subotom) između Zagreba i Dohe, od kraja ožujka do kraja svibnja 2021. godine.

Od lipnja su dostupna dva dnevna leta, no za očekivati je da će kompanija navedene letove povlačiti iz prodaje u sljedećim tjednima, te smanjiti frekvenciju na dva do tri tjedna leta, ovisno o epidemiološkoj situaciji i samoj potražnji.

93% manje ponuđenih sjedala u siječnju i veljači u usporedbi s prošlom godinom!

U siječnju i veljači 2020. godine, prije izbijanja globalne pandemije, Qatar Airways prometovao je prema Zagrebu dva puta dnevno zrakoplovima tipa A320 te je u navedena dva mjeseca ponudio preko 31 tisuću sjedala između Dohe i Zagreba. U siječnju i veljači ove godine Qatar nudi tek jedan tjedni let (petkom), ukupno nešto više od 2100 sjedala. Radi se o drastičnom smanjenju raspoloživih sjedala na ovoj liniji od čak 93%.

Manji broj tjednih letova Qatar Airwaysa nije iznenađenje – liniju prema Zagrebu koristili su brojni turisti iz cijele Azije, Australije i Oceanije, tih putnika u Hrvatskoj od izbijanja pandemije gotovo i nema. Liniju iz Zagreba inače koristi i veliki broj slovenskih državljana koji direktnu liniju Qatar Airwaysa iz Ljubljane nemaju, no u ovom trenutku slovenski državljani također ne putuju u velikom broju pa ćemo na nešto veći broj tjednih letova ove poznate kompanije morati još pričekati.

U veljači 2020. godine Qatar Airways planirao je na svojim popodnevnim letovima za Zagreb povećati kapacitet te umjesto uskotrupnog A320, prometovati sa širokotrupnim zrakoplovom tipa B787-8 (254 umjesto 132 sjedala) no do toga zbog globalne pandemije ipak nije došlo.

Kompanija je prije izbijanja pandemije najavila i uvođenje sezonske linije Doha – Dubrovnik – Doha koja trenutno nije u prodaji za ljetni red letenja 2021. godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno