Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Qatar Airways planira isti broj letova kroz cijelu sezonu

Qatar Airways trenutno prometuje tri puta tjedno između Dohe i Zagreba, svakog ponedjeljka, srijede i subote. Isti broj tjednih letova planiran je kroz cijelu ljetnu sezonu, do kraja rujna ove godine.

Podsjećamo, Qatar Airways pokrenuo je redovnu liniju prema Zagrebu u svibnju 2012. godine. U početku su se letovi odvijali preko Budimpešte, a ubrzo je kompanija uspostavila direktan let između Dohe i Zagreba te kontinuirano povećavala broj tjednih operacija. U ljeto 2019. godine ovaj je avioprijevoznik između Dohe i Zagreba prometovao čak dva puta dnevno.

Po izbijanju globalne krize uzrokovane pandemijom Qatar Airways suspendirao je letove prema Zagrebu, a zatim je u ljetnom redu letenja prošle godine prometovao jednom tjedno prema Zagrebu, suspendirajući liniju čak i u špici ljetne sezone, piše croatianaviation.com.

Od početka ove godine Qatar Airways uredno prometuje prema Zagrebu, ranije jednom tjedno, dok je broj letova od svibnja povećan na ukupno tri.

U razdoblju od 12. lipnja do 30. rujna Qatar Airways obavit će 48 povratna leta između Dohe i Zagreba, nudeći ukupno 12.672 sjedala u oba smjera, značajno manje nego u ljeto 2019. godine, što je, s obzirom na nisku potražnju, logično.

Na liniji nastavljaju prometovati najmanji zrakoplovi u floti ovog avioprijevoznika, A320 (kapaciteta 132 sjedala). iako je kompanija na ovoj liniji u razdoblju od 26. svibnja do 05. lipnja tri puta koristila veće zrakoplove tipa A321, no očito iz tehničkih razloga s obzirom na to da booking nije bio zadovoljavajuć ni za manje zrakoplove koji su inače najavljeni na ovoj liniji.

U subotu, 12. lipnja, Qatar Airways po prvi puta će sletjeti u Zračnu luku Pula na charter liniji iz Dohe. Dolazak je najavljen u 13 sati i 50 minuta sa zrakoplovom tipa A320 (QR7152), dok je polijetanje najavljeno istog dana u 15 sati i 20 minuta prema Dohi.

Qatar Airways do izbijanja globalne pandemije bio je jedan od glavnih prijevoznika (uz Turkish Airlines, Emirates i Korean Air) kojim su turisti iz Kine, Južne Koreje, Tajlanda, Japana, Australije i drugih zemalja dolazili u Republiku Hrvatsku. Spomenete su zemlje još uvijek zatvorene i u ovoj ljetnoj sezoni ne možemo očekivati značajan broj turističkih dolazaka u Republiku Hrvatsku, što je glavni razlog relativno malog broja tjednih letova ovog avioprijevoznika prema Zagrebu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno