Petak, 9 lipnja, 2023

Putovanja doživjela drastične promjene. Novo ‘normalno’ preplavilo turističku industriju

Kako izgledaju letovi u vrijeme pandemije? Terminali su poluprazni, maske neizostavna pojava, a umjesto hrane i pića stjuardese putnicima dijele nešto drugo. Pandemija koronavirusa ove je godine cijelom svijetu unijela drastične promjene u svakodnevni život, a jedna od njih su putovanja.

Pandemija koronavirusa ove je godine cijelom svijetu unijela drastične promjene u svakodnevni život, a jedna od tih stvari su i putovanja, piše Net.hr. Zrakoplovna industrija pretrpjela je velike gubitke uzrokovane pandemijom, ali s popuštanjem mjera, i putovanja se vraćaju u novu verziju normalnog. 

Kao i drugdje, propisane su određene mjere na aerodromima i u samim zrakoplovima. Tako se primjerice, sjedala u sredini zrakoplova za letove Croatia Airlinesa ne prodaju, a stjuardese putnicima dijele maramice za dezinfekciju ruku, nošenje maski je obavezno. Slična situacija je i u drugim zemljama, primjerice u Švedskoj na letu skandinavskog SAS-a. Unutar zrakoplova postoji i novi filtracijski sustav pomoću kojeg se zrak mijenja tri puta, a umjesto hrane i pića koji se više ne dijele, na svakom koraku vide se upozorenja.

Prilagodba na nove mjere

Trgovine u aerodromima su većinom zatvorene, a u Švedskoj, čiji je model upravljanja koronakrizom postao predmet proučavanja diljem svijeta, maske za lice nisu obavezne jer su švedske vlasti procijenile da je međusobni razmak od dva metra mjera koja je sama po sebi dovoljna kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Terminali su nekad bili prepuni, a danas je u aerodromima puno manje gužve. Promjene postoje, ali kao i drugdje, mjesta za prilagodbu na nove mjere ima. I dok stvari nisu u potpunosti normalne, ipak su u skladu s “novim normalnim”, a glavni i najvažniji cilj je sprječavanje daljnjeg širenja zaraze i čuvanje vlastitog zdravlja, ali i zdravlja svih drugih.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcertl.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno